Çek Cumhuriyeti'ni de yenen milliler coştu

Çek Cumhuriyeti'ni de yenen milliler coştu

SPOR Haberleri

İzlanda karşısında hata yapma lüksleri olmadığını söyleyen Teknik Direktör Fatih Terim'e oyuncuları galibiyet sözü verdi

Euro 2016 yolunda son maçlarda gösterdiği performansla adeta küllerinden doğan Milli Takım gözünü Fransa'ya dikti. Eleme maçlarına kötü bir başlangıç yaptıktan sonra kimsenin şans tanımadığı ay-yıldızlı takım Hollanda zaferini Prag'da Çek Cumhuriyeti galibiyetiyle taçlandırırken, Teknik Direktör Fatih Terim oyuncularına uyarılarda bulundu. Konya'da İzlanda mesaisine başlayan millilerde teknik patron Terim, dün oyuncularıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Çek Cumhuriyeti galibiyeti sebebiyle teşekkür eden Terim, "Sahada taktik disipline sonuna kadar uydunuz. Sakin kalıp fırsatları değerlendirmek istedik ve bunu da başardık. Rakibe daha az pozisyon veren bir takım olduk. Artık geldiğimiz noktada hata yapma lüksümüz yok. Bitti denilen umutları siz yeşerttiniz. Buradan geriye dönüş olamaz. Son maçta İzlanda'yı da yenerek eleme maçlarından alnımızın akıyla çıkmalıyız" ifadelerini kullandı. 
Her turnuvada olmalıyız
Aldıkları galibiyetle Türk halkına biraz olsun moral verdiklerini belirten Terim, "Bu takımı buraya siz getirdiniz. Türkiye bitti demeden bitmeyeceğini herkese gösterdik. Sonuna kadar savaşmak bizim karakterimiz. İzlanda maçında hata istemiyorum" ifadelerini kullandı. Takım arkadaşları adına söz alan kaptan Arda Turan, "Hocam merak etmeyin, biz bu yola baş koyduk. Hollanda ve Çek Cumhuriyeti'ni nasıl yendiysek, İzlanda'yı da yeneceğiz. İlk maçta çok kötü oynamıştık. Şimdi onlardan rövanşı da almak istiyoruz. Biz Türkiye'ye olarak bütün büyük turnuvalarda yer almamız gerektiğini her fırsatta kendi aramızda da konuşuyoruz. Milli Takım'ın neler yapabileceğini gösterdik. Kendimize inanırsak başarılı olacağımızı biliyoruz. Şimdi de ay-yıldıza yakışır bir mücadele ortaya koyup sahadan galibiyetle ayrılacağız. Fransa'ya ne yapıp yapıp gideceğiz" diyerek söz verdi. 
İZLANDA HAZIRLIKLARI BAŞLADI
A Milli Takım kritik İzlanda maçının hazırlıklarına dün Konyaspor Kayacık Tesisleri'nde başladı. Fatih Terim yönetimindeki antrenmanda dinamik ısınma hareketlerinin ardından sınırlı alanda pas çalışması yapıldı. Devamında dar alanda çift kaleli jokerli oyun oynandı. Orta ve şut çalışmasını takiben rejenerasyon koşusu ve germe egzersizleriyle antrenman sona erdi. Çek Cumhuriyeti müsabakasına ilk 11'de başlayan futbolcular takımın kamp yaptığı otelde havuz, terapi ve germe egzersizlerinden oluşan bir rejenerasyon çalışması yaptı. Fatih Terim bu akşam bir basın toplantısı düzenleyecek.  



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...