Anadolu Efes, sezonu Limoges deplasmanında açıyor

/ Kaynak: AA
Anadolu Efes, sezonu Limoges deplasmanında açıyor

SPOR Haberleri  / AA

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 1. tur B Grubu'ndaki ilk hafta maçında yarın deplasmanda Fransa temsilcisi Limoges ile karşılaşacak.

Limoges kentindeki Beaublanc Arena'da oynanacak müsabaka TSİ 21.45'te  başlayacak. Gruptaki diğer maçlarda bu akşam Olympiakos (Yunanistan)-Cedevita  Zagreb (Hırvatistan), yarın ise EA7 Emporio Armani (İtalya)-Laboral Kutxa  (İspanya) karşı karşıya gelecek. 
 
Avrupa kupalarında 533. maçına çıkacak Anadolu Efes,  Limoges ile 18  yıl sonra rakip olacak. 
 
Ivkovic: "Takım oyunumuzu ortaya koymalıyız" 
 
Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, fiziksel kabiliyet ve yüksek  tempolu oyunun Limoges'un temel özellikleri olduğunu vurgulayarak, Fransız  takımına karşı bu iki noktayı kontrol altında tutmaları gerektiğini bildirdi. 
 
Karşılaşma ile ilgili görüşlerini lacivert-beyazlı kulübün internet  sitesine açıklayan Sırp teknik adam şu ifadeleri kullandı: 
 
"Avrupa Ligi'nde yeni sezonun ilk haftasında Fransa'nın geleneksel  basketbol ekolüne sahip temsilcilerinden Limoges ile deplasmanda karşılaşacağız.  Limoges, Fransa Ligi'nde üç maç oynadı. Fiziksel kabiliyetleri ve yüksek tempolu  oyunları Limoges'un temel özelliklerinden, bu iki noktayı kontrol altında  tutmalıyız. Buna paralel olarak takım oyunumuzu hem savunmada hem hücumda ortaya koymalıyız. Çünkü Avrupa Ligi'nde her maç birbirinden farklı ve kolay maç yok." 
 
Birkan Batuk: "İyi bir başlangıç yapmak istiyoruz" 
 
Anadolu Efes'in oyuncusu Birkan Batuk ise Avrupa Ligi'ne iyi bir  başlangıç yapmak istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: 
 
"Geçtiğimiz günlerde kazandığımız Cumhurbaşkanlığı Kupası'ndan sonra  Avrupa Ligi sezonunu Türkiye Ligi'nden önce açıyoruz. Umarım deplasmanda çok iyi  bir performans ortaya koyarız. Geçtiğimiz yılı Fransa Ligi şampiyonu olarak  tamamlayan Limoges ile zor bir mücadele yapacağız. Sahaya kendi istediklerimizi  koyarsak deplasmandan galibiyet ile dönüp, Avrupa mücadelemize iyi bir başlangıç yapmış oluruz." 
 
Rakamlarla Anadolu Efes 
 
Anadolu Efes, Limoges ile son kez 1997-1998 sezonunda, 13 Kasım 1997  tarihinde Avrupa Ligi ilk turunda karşı karşıya gelirken, iki ekip 18 sezon sonra  Avrupa kupalarında birbirlerine rakip oldu. 
 
Lacivert-beyazlı takımda Jon Diebler ve Ahmet Duverioğlu,  kariyerlerinde ilk kez bir Avrupa Ligi maçına çıkacak. 
 
Anadolu Efesli Derrick Brown, Avrupa Ligi'nde forma giydiği son 13  karşılaşmada en az birer top çalmayla sahadan ayrıldı. Bryant Dunston ise Avrupa  Ligi'nde forma giydiği son 7 maçta en az bir blok yaptı. Jayson Granger da bu  organizasyondaki son 6 müsabakada en az 10 indeks puan topladı. 
 
 Avrupa kupalarında 533. randevu
 
Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nde  yarın deplasmanda Fransa'nın Limoges takımıyla yapacağı THY Avrupa Ligi 2015-2016  sezonu 1. tur B Grubu ilk hafta maçıyla Avrupa kupalarında 533. karşılaşmasına  çıkacak. 
 
Lacivert-beyazlılar, 1979-1980 sezonundan itibaren mücadele ettiği  Avrupa kupalarında geride kalan 532 maçın 301'ini kazandı, 231'inde salondan  yenilgiyle ayrıldı. 
 
Türk ekibi, basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük  organizasyonu Avrupa Ligi'nde ise 2001-2002 sezonundan bu yana oynadığı 284  karşılaşmada 144 galibiyet, 140 yenilgi aldı. 
 
Bu arada Anadolu Efes, geçen sezon başında göreve getirilen dünyaca  ünlü Sırp başantrenör Dusan Ivkovic yönetiminde Avrupa kupalarında oynadığı 28  maçın 13'ünde galip geldi. 
 
Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nde geçen sezon  play-off çeyrek  finalinde İspanya temsilcisi Real Madrid'e elendi. 
 
532 maçın dağılımı 
 
Anadolu Efes'in 1979-1980 sezonunda başlayan Avrupa kupaları  maratonunun bilançosu şöyle:  
 
Organizasyon   Maç   Galibiyet   Mağlubiyet    
 
Kupa 1 447 249 198
Kupa 2 33 19 14
Kupa 3 52 33 19
Toplam 532 301 231
 
Kupa 1: Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, Avrupa Kulüpler Şampiyonası, Suprolig, Avrupa Ligi Kupa 2: Avrupa Kupa Galipleri Kupası, Avrupa Kulüpler Kupası, Avrupa Kupası, Saporta Kupası Kupa 3: Korac Kupası   
 
Limoges ile 18 yıl sonra karşılaşacak 
 
Eski adı Efes Pilsen olan Anadolu Efes ile Limoges, Avrupa kupalarında  18 yıl sonra karşı kaşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 4 maçta taraflar ikişer galibiyet  aldı. 
 
Limoges ile ilk olarak 1994-95 sezonunda Avrupa Ligi yarıf final  grubunda karşılaşan lacivert-beyazlılar, Fransa'da oynanan ilk maçı 76-57,  İstanbul'daki ikinci müsabakayı ise 69-64'lük skorlarla kaybetti. 
 
1997-98 sezonunda ise Avrupa Ligi ilk turunda bu kez Anadolu Efes, iki  maçtan da galip ayrılan taraf oldu. Deplasmanda oynadığı ilk maçı 77-62'lik  skorla kazanan Türk ekibi, ikinci müsabakada da rakibini İstanbul'da 65-64 mağlup  etti. 
 
Avrupa kupalarındaki başarıları 
 
Anadolu Efes, 36 yıllık Avrupa kupaları serüveninde müzesine bir  Avrupa Kupası götürdü, bir kez final oynadı, iki kez de Dörtlü Final'de yer alıp,  üçüncü oldu. 
 
Lacivert-beyazlılar, 1995-1996 sezonunda Avrupa Radivoj Korac  Kupası'nda  şampiyonluğa ulaştı. Takım sporlarında Avrupa'da kupa kazanan ilk  Türk ekibi unvanını alan Anadolu Efes, finalin ilk maçında İstanbul'da 76-68  yendiği İtalya'nın Stefanel Milano takımına rövanşta 77-70 yenilmesine rağmen,  sayı averajıyla kupayı müzesine götürmeyi başardı. 
 
Anadolu Efes, 1992-1993 sezonunda Avrupa Kulüpler Kupası'nda finale  yükseldi. İtalya'nın Torino kentindeki final maçında Yunanistan temsilcisi Aris'e  50-48 yenilerek, çok yaklaştığı kupayı kazanamadı. 
 
Lacivert-beyazlılar ayrıca 1999-2000 sezonunda Avrupa Ligi'nde Dörtlü  Final'e kaldı. Yunanistan'ın Selanik kentindeki Dörtlü Final'in ilk günü ev  sahibi ülke temsilcisi Panathinaikos'a 81-71 kaybeden Anadolu Efes, üçüncülük  maçında İspanya'nın Barcelona takımını 75-69 yenerek, üçüncü oldu. 
 
Türk ekibi, 2000-2001 sezonunda da bu kez Suprolig'de Dörtlü Final  oynadı. Fransa'nın başkenti Paris'teki organizasyonda ilk gün yine Yunanistan'ın  Panathinakos takımına 74-66 yenilen lacivert-beyazlılar, daha sonra Rusya'nın  CSKA Moskova takımını 91-85 yenerek, bir kez daha üçüncülüğü elde etti. 
 
Avrupa'da kilometre taşları 
 
Eski adıyla Efes Pilsen, son dönemdeki ismiyle Anadolu Efes,  Avrupa  kupalarında ilk maçına 1979-1980 sezonunda İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv  deplasmanında çıktı. 
 
Lacivert-beyazlılar, Avrupa'da 100. maçında Hırvatistan'ın Cibona  Zagreb, 200. maçında İspanya'nın Caja San Fernando, 300. maçında Almanya'nın Alba  Berlin, 400. maçında İtalya'nın Armani Jeans Milano, 500. maçında ise Yunanistan  temsilcisi Panathinaikos ile mücadele etti. 
 
Anadolu Efes'in Avrupa kupalarında kilometre taşı maçlar şöyle:   
 
En farklı galibiyetler 
 
Avrupa kupalarında bugüne kadar 532 karşılaşmaya çıkan Anadolu Efes,  en farklı skorlu galibiyetini 1989-1990 sezonunda Korac Kupası 1. ön eleme  turunda Avusturya'nın Win Wat Wieden takımına karşı aldı. 
 
Sahadan 111-47'lik galibiyet ile ayrılan lacivert-beyazlılar, rakibini  64 sayı fark ile mağlup etmeyi başardı. 


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...