Prens Ali FIFA başkanlığına resmen aday oldu

/ Kaynak: DHA
Prens Ali FIFA başkanlığına resmen aday oldu

SPOR Haberleri  / DHA

Ürdün Prensi Ali bin El-Hüseyin, FIFA'da gelecek yıl Şubat ayında yapılacak seçimler için resmen adaylığını açıkladı.

FIFA'nın geçen Mayıs ayında yapılan genel kurulunda Joseph Sepp Blatter'e karşı başkanlık yarışını kaybeden Prens Ali'nin gelecek yıl Şubat'ta düzenlenecek kongrede FIFA Başkanlığına yeniden aday olduğunu resmen açıkladı.
 
Prens Ali, adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamada, "FIFA'da yaşanan bu kriz olumlu bir değişim için fırsattır. Bu kriz sayesinde birçok yeni fikir çıktı. Bu fikirlerin eyleme dönüşmesi durumunda daha iyi bir gelecek bizi bekliyor. Benim bu zor dönemde FIFA Başkanlığına aday olmamın tek nedeni FIFA'nın itibarını tekrar geri kazandırmak ve bir kez daha herkesin saygı duyduğu bir organizasyon haline getirmek" ifadesini kullandı.
UEFA'nın desteği ile Prens Ali, FIFA'nın Mayıs ayında yapılan genel kurulunda Sepp Blatter'a karşı aday olmuş, ancak ilk turda rakibinin gerisinde kalınca yarıştan çekilmişti. Bu seçimden birkaç gün sonra İsviçreli başkan Blatter istifa edeceğini açıklamış ve FIFA'da yeni bir sürece girilmişti.
 
FIFA Etik Kurulu'nun UEFA Başkanı ve FIFA'nın başkan adaylarından Platini'ye verdiği 90 günlük men cezası rakiplerine göre daha avantajlı durumda bulunan Fransız futbol adamını zor durumda bırakırken, başkanlık koltuğuna oturması konusunda pek şans verilmeyen Ürdün Prensi Ali bin El-Hüseyin'i güçlendirdi.


SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...