Şenol Güneş, "Pedro sanki bizim oyuncumuz değil"

/ Kaynak: DHA
Şenol Güneş, "Pedro sanki bizim oyuncumuz değil"

SPOR Haberleri  / DHA

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, gündeme ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesinin 3 Temmuz şike süreci ile igili aldığı beraat kararı hakkında çok konuşmak istemediğini söylese de üstü kapalı adalet sistemini eleştirdi.
 
"HUKUK ADAMLARA GÖRE DEĞİŞİYORSA BURADA HUKUKU YOKTUR ZATEN"
Güneş o dönemde oynanmayan Süper Kupa finalinin yeniden gündeme gelmesi ile alakalı soruya "o döneme hiç girmek istemiyorum.Hukuk, adamlara göre yer değiştiryorsa burada hukuk yoktur zaten.O zaman bir karar verildi ve bu karar doğru denildi.Şimdi başka bir karar verildi bu sefer de bu karar doğru deniliyor.Belki iki sene sonra yine değişecek.O zaman burada adaletten bahsedemeyiz. Hukukta belirsizlik olmaz bir yerde bir cinayet varsa katil vardır, ölü vardır. Burada gereğinin yapılması gerekir,ölünün yerden kaldırılması gerekir. Hukuken aklanmış olabilirler ama bunun vicdanen cevabı yok. Eğer ortada bir suç varsa bu yargılama sportif mahkeme de yapılmalı.Normal hukuki mahkemede yargılanmasını doğru bulmuyorum"diye konuştu.
Kamuoyu olarak çok ihtiyacımızın olduğu bir dönemde Fransa biletini almamızın önemini vurguladı ve Milli Takıma emeği geçen bütün herkesi tebrik etti.
Futblculuk dönemlerindeki en büyük sorunlarının güven sorunu olduğunu belirten Güneş,aynı dönemde oynadığı Fatih Terim,Mustafa Denizli, Rasim Kara gibi oyuncuların teknik direktörlüğe geçince ilk işlerinin futbolculara güven sorununu aşmada yardım etmek olduğunu açıkladı.
Ümraniye Nevzat Demir Tesislerinde Beşiktaş'ı takip eden basın mensupları ile sohbet yemeğinde bir araya gelen Şenol Güneş gündeme dair açıklamalarda da bulundu. Teknik direktör Şenol Güneş'in açıklamaları şu şeklide:
 
"KÖTÜ BAŞLAYIP İYİ BİTİRDİĞİMİZ BİR TURNUVA OLDU"
"Türkiye için önemli bir sonuçtu ve güzel bir sonuç oldu.Milli Takımda oynayan oyuncuları,teknik direktörü,çalışanları,destekleyen taraftarları hepsini tebrik ediyorum.
Kötü başlayıp iyi bitirdiğimiz bir turnuva oldu.Çok ilginç maçlar oldu ve lehimize olması gereken sonuçların hepsi oldu ama güzel oldu.Fakat bir gerçek var ki Milli Takımımız son maçlarda zaten çok iyi oynadı ve bu maçları hak etti.
Bizim o turnuvada olmamız gerekiyordu.Böyle bir sonuçla bittiği için mutluyuz tabiki.Özellikle böyle bir sonuca çok ihtiyacımızın dönemde alınan bu galibiyet her şeyiyle güzeldi.Fransa'da olmamız ülkemiz için çok önemli,özellikle tanıtımımız açısından çok önemli diye düşünüyorum."
 
"MİLLİ TAKIMIN ZOR DÖNEMİNDEKİ SÜREÇ ÇOK İYİ YÖNETİLDİ"
"Milli takım bu süreçte çok ilginç şeyler yaşadı ve bana göre de süreç iyi yönetildi.Özellikle Gökhan Töre-Hakan Çalhanoğlu ve Ömer arasındaki olay çok konuşuldu.Gökhan Töre çok iyi bir çocuk.Yaptıkları elbette ki bir hataydı.Ve burada bir ana babanın çocuğunu yetiştirmesi gibi davranmalıyız.Yani bu çocuklar bu hareketleri yaptılar diye bir anne baba çocuğunu silip atar mı.Bir dönme alınmadılar Milli Takıma ve şimdi yeniden bir arada oynuyorlar.Demek ki buradaki süreç iyi yönetilmiş."
 
"GÖKHAN TÖRE KIRMIZ KARTTAN DOLAYI ÇOK ÜZGÜNDÜ"
"Gökhan Töre'nin kırmızı kartını kendisiyle çok konuşmadı.Zaten çok çok üzgündü.Yaptığı kırmızı kartlık hareket büyük bir hataydı ama hatalar hep olur,kaleci de yanlış gol yiyebiliyor.Önemli olan bu hataların sık sık yapılmamasıdır.Eğer aynı oyuncu bemzer hataları sık sık yapıyorsa olumsuz yönde değerlendirilir ve ona göre tedbir alınır.Gökhan'ın pozisyon hatası vardı,pozisyonu kaybetti ve hamle hatası yaptı.Zaten bu hareketten dolayı da inanılmaz derecede üzgündü o yüzden çok fazla üstüne gitmedik aksine destek olduk."
 
"MİLLİ TAKIMIN GÜVEN SORUNU KALMADI"
"Bizim oyunculuk dönemimizdeki en büyük sorunumuz güven sorunuydu.Fatih,Rasim,ben,Cemil,Alparslan,Mustafa ve bir çok isim çok iyi oyunculardık iyi oynuyorduk ama bir araya gelince ortaya çıkan güven sorununu aşamıyorduk.Bunlar bize çok büyük tecrübeler oldu.Ve teknik direktörlüğe geçince de oyunculara ilk olarak bu güven sorununu aşmayı öğretmeye çalıştık hep.Ve bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum."
 
"BÜTÜN ELEŞTİRİLER FATİH TERİM'E YAPILDI BU YAPILMAMALIYDI"
"Fatih hoca ile hem oyunculuk dönemimizde hem teknik direktörlük dönemimizde üç aşşağı beş yukarı aynı düşünce tarzındaydık.Burada önmeli olan bir olay var.Hep Fatih Terim eleştirildi.Ama oyuncuları Milli Takıma hazırlama da diğer teknik direktörlerde sorumludur.Ben sorumluyum Hamza hoca ve Pereirra'da sorumlu.Her şeyden sadece Mili Takım hocası sorumlu tutulamaz.Oyuncular bu dönmede takımlarında iyi  hazrılandılar formları yükseldi ve başarı geldi.Ama başarısız olunan dönemde de sorumluluk Milli takım hocasında olduğu gibi takım hocalarında da olur.Milli Takımdayken bu tarz eleştiriler zamanında bana çok yapıldı Fatih'e de yapılıyor,yapılmamalı."
 
"ÜLKESİNİ TEMSİL EDEN ADAM AMATÖR OLMALI"
"Devşirme oyuncuya karşıyım. Zamanında bende Mustafa İzzet'i almıştım ama o biraz farklıydı. Ülkesini temsil eden adam amatör olmalı. 50-60 milyona avroya alıp milli takım için Arjantin'e gidiyor futbolcu. Oyuncuyu kulüp parasını vererek alıyor, yetişiriyor, milli takım oynatıyor. O oyuncu kulübün futbolcusudur. Milli takımlar kulüplerin profesyonel oyuncularını alıyor. Futbolcu 15 gün 1 ay takımdan uzaklaşıyor. Örneğin 1,5 milyona alıyorsun futbolcuyu o zaman 500 binini onlar ödesin. Milli takımda oynayan futbolcuların parasal karşılığı kulüplere verilebilir."
 
"ÇOK İYİ GÖSTERİLİYORUZ AMA SADECE 2 PUAN ÖNDEYİZ"
"Takımda bir sıkıntımız yok,sakatlığımız yok.Önümüzdeki süreç ileride ne yapacağımız açısından bize bir fikir verecektir.4 lig 2 Uefa maçımız var.Buradan alacağımız sonuçlar önümüzü görmemizi sağlayacak.İyi gösteriliyoruz ama baktığınız zaman sadece 2 puan öndeyiz.Fenerbahçe ve Galatasaray çok iyi takımlar.Tarbzonspor son maçları kaybetse de düzelecektir ve bursaspor'da çok iyi bir kadroya sahip mutlaka iyi bir ivme yakalayacaktır."
 
"PEDRO FRANCO SANKİ BİZİM OYUNCUMUZ GİBİ DEĞİL"
"Mustafa Pektemek'i düşünmüyor değilim. Düşünmesem idman çıkarmam.Zamanı gelince O'da oynayacak.Oynamayan oyuncular iyi çalışıyor.Miloseviç çok iyiye gidiyor ama Pedro sanki bizim oyuncumuz değil gibi duruyor.Pozisyon alması kafa topları iyi ama geri dönüşleri,çabuk oyuncular karşısındaki durumları istediğimiz gibi değil.Stopere bir oyuncu baktığımzı gerçektir."
"Futbolculara Ümraniye'de yaşam alanı oluşturmaya çalışıyoruz"
Teknik direktör Şenol Güneş son olarak Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'ni futbolcuların bir yaşam alanı haline getirmek için uğraştıkalrını ve bu yüzden tesiste futbolculara ait alanlara girmediğini söyledi.Buna hakkı olduğunu ama kullanmadığını açıklayan Güneş,Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın "ben başkanım her yere girerim" dediğini hatırlattı ve "Aziz bey doğru söylüyor kendisine destek veriyorum.Bizim başkanımız da her yere girebilir,ben de girebilirim böyle bir hakkımız var ama burada farklı bir yaşam alanı oluşturmaya çalışıyoruz.Futbolcular burada aileleri ile de vakit geçirebilmeli ve bunu yaparken bizden rahatsız olmamalı.Bu yüzden ben onların yaşam alanlarına girmiyorum"diye konuştu.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...