Şampiyon coşkuyla karşılandı

/ Kaynak: İHA
Şampiyon coşkuyla karşılandı

SPOR Haberleri  / İHA

Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonu Taha Akgül memleketi Sivas'ta coşkuyla karşılandı.

Son olarak Amerika'nın Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda finalde Azeri rakibini 1 dakikada ayak kilidi oyunuyla 10-0 teknik üstünlükle yenerek ikinci kez Dünya Şampiyonu olan Taha Akgül, şampiyonanın ardından ilk kez memleketi Sivas'a geldi. Milli güreşçiyi Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde Gençlik Spor İl Müdürü Salim Kılıç, minik sporcular ve çok sayıda vatandaş Türk bayraklarıyla karşıladı. Akgül burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Şampiyonadan sonra memleketimize ilk kez geldik. Güreş camiası, Sivas halkı, herkes geldi. Bizi yalnız bırakmadılar. Buraya gelen tüm hemşehrilerime ve Sivas halkına teşekkür ediyorum. Biz madalya aldığımız zaman, şampiyon olduğumuz zaman madalyayı ilk Sivas'a getiriyoruz. Bir olimpiyat madalyamız eksik, inşallah Sivas'a olimpiyat madalyasını da getireceğiz. 4 Avrupa 2 dünya şampiyonluğum var. Sivas'a çok büyük şampiyonluklar kazandırdım. İnşallah bundan sonraki süreçte benden sonra alttan yeni şampiyon kardeşlerimiz yetişecektir. Çünkü güreşin merkezidir Sivas, tarih boyunca en çok şampiyon çıkarmış şehirlerden bir tanesidir" dedi.

“ŞAMPİYONLUĞU ŞEHİTLERİMİZE ARMAĞAN ETTİM”

Amerika'da güreşirken Dağlıca ve Iğdır'da meydana gelen terör olaylarında şehit haberlerini aldıklarını ve çok üzüldüklerini söyleyen Akgül, "Ben Serbest Güreş A Milli Takımı kaptanıyım. Arkadaşlarımızla bir araya geldik, bu şampiyonluğu şehitlerimize armağan edecektik. Güreşin son günü de bana nasip oldu. Serbestte tek altın madalyayı ülkem adına ben kazandım ve ikinci dünya şampiyonluğum oldu. Bu şampiyonluğu şehit ailelerimize armağan ettim. Çünkü şehitlerimiz, askerlerimiz bizler için mücadele ediyor. Biz rahat uyuyalım diye mücadele ediyorlar. Bizimki soğuk bir savaş, psikolojik bir savaş. Amerika, Rusya, İran gibi dünyanın en büyük güçleri psikolojik bir savaş içerisindeler, herkes bayrağının en üste çıkmasını istiyor. Ben bunu başardım, şehit ailelerimize armağan ettim. İnşallah bir nebze olsun yürekleri ferahlamıştır" diye konuştu.

Daha sonra konvoy halinde şehir merkezine geçen şampiyon güreşçi, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Sami Aydın, dünya şampiyonu güreşçiyi tebrik ederken, olimpiyat şampiyonluğu beklediklerini söyledi. Akgül ise, hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu belirterek, dünya şampiyonluğundan sonra Amerika'dan Smakdown için teklif aldığını açıkladı. Başkan Aydın günün anısına Akgül'e 8 adet Cumhuriyet altını hediye etti.

Dünya şampiyonu Taha Akgül belediye ziyaretinin ardından Sivas Valisi Alim Barut'u makamında ziyaret etti. Vali Barut, şampiyon güreşçiye günün anısına Cumhuriyet altını hediye etti. Barut, milli güreşçiyle bir süre sohbet etti.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...