EURO 2016 PLAY-OFF kuraları çekildi

EURO 2016 PLAY-OFF kuraları çekildi

SPOR Haberleri

A Milli Takımımızın son maçında İzlanda'yı yenip en iyi 3. olarak gitme hakkı kazandığı Euro 2016'nın elemelerinde son aşamaya gelindi.

Türkiye'nin direkt olarak katılacağı turnuvaya gidecek son 4 ekibi belirleyecek play-off turunun kuraları çekildi. Buna göre Ukrayna-Slovenya, İsveç-Danimarka, Bosna Hersek-İrlanda Cumhuriyeti ve Norveç-Macaristan eşleşti. Play-off turunda maçlar 12-14 ve 15-17 Kasım'da oynanacak. Play-off turunun Türkiye'yi ilgilendiren kısmı ise buradan çıkacak sonuçlara göre ay-yıldızlı ekibin 12 Aralık 2015'teki Fransa kurasına 3. torbadan girme ihtimalinin olması. Play-off turunda seri başı statüsündeki takımların en az üçünün tur atlaması halinde Milli Takım 4. torbada kalacak. Fakat istediğimiz sonuçlar gelirse 3. torbaya yükseleceğiz.
3'ü de bizden geride!
UEFA ülkeler sıralamasında İrlanda Cumhuriyeti, Norveç ve Slovenya bizden geride bulunuyor. Seri başı olmayıp puan olarak bizden önde olan tek ekip ise Danimarka. Play-off turunda Bosna Hersek, Ukrayna, İsveç ve Macaristan seri başı statüsünde yer alan ekipler. Seri başı takımların tamamının UEFA puanı Türkiye'den daha iyi durumda. İrlanda, Norveç ve Slovenya üçlüsünden ikisi seri başı ekipleri devirip turnuvaya katılmayı başarırsa, Türkiye aralık ayındaki kura çekimine 3. torbadan katılma hakkı kazanacak. Danimarka'nın seri başı rakibini eleyip elememesi ise Türkiye'nin konumunu etkilemiyor. Eğer İrlanda, Norveç ya da Slovenya'dan en az ikisi play-off turunda rakibini elerse Türkiye iki basamak yükselecek ve kendisini 3. torbada bulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...