Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mersin İdmanyurdu için 3 puandan fazlası

/ Kaynak: AA
Mersin İdmanyurdu için 3 puandan fazlası

SPOR Haberleri  / AA

Trabzonspor'u 3-2 yenerek Süper Lig'de ilk galibiyetini elde eden Mersin İdmanyurdu, "Dört büyükler"den bir takım karşısında kazanmanın sevincini yaşıyor

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'u 3-2  yenerek ilk galibiyetini elde eden Mersin İdmanyurdu, son sıradan kurtulmanın  yanı sıra "Dört büyükler"den bir takıma karşı kazanmanın sevincini yaşıyor.
 
Geride kalan sezonda aldığı sonuçlarla adından söz ettirerek ligi 7.  sırada tamamlayan Akdeniz temsilcisi, FIFA'nın verdiği transfer yasağı nedeniyle  transfer yapamadan girdiği 2015-2016 sezonuna kötü bir başlangıç yaptı.
 
Beşiktaş (5-2), Akhisar Belediyespor (2-0) ve Kayserispor (2-1)  karşısında aldığı yenilgilerin ardından 4. haftada Galatasaray deplasmanında  1-1'lik beraberlikle ilk puanını kazanan Mersin ekibi, 5. haftada Osmanlıspor'a  4-0 yenilmekten kurtulamadı.
 
Korkmaz'la 3 maçta 4 puan 
 
Mersin İdmanyurdu, teknik direktör Mesut Bakkal'ın görevi bırakmasının  ardından takımın başına getirilen Bülent Korkmaz yönetiminde, 3 maçta 4 puan  kazandı. Ligin 6. haftasında, Korkmaz yönetimindeki ilk maçta Torku Konyaspor'a  deplasmanda 2-0 yenilen Mersin İdmanyurdu, 7. haftada Medicana Sivasspor  deplasmanından 2-2'lik beraberlikle döndü.
 
Korkmaz yönetimindeki takımın, Mersin'de taraftarın önüne ilk kez  çıktığı Trabzonspor mücadelesinde elde edilen galibiyet, kırmızı-lacivertli  camiaya büyük bir sevinç yaşattı.
 
"Dört büyükler" karşısında puan hasreti bitti 
 
Mersin temsilcisi, "Dört büyükler" karşısındaki galibiyet hasretine de  son verdi. Geride kalan 2014-2015 sezonunda Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve  Trabzonspor'a karşı çıktığı 8 maçı kaybeden, bu sezona Beşiktaş karşısında  5-2'lik mağlubiyetle başlayan Mersin İdmanyurdu, "Dört büyükler"den bir takıma  karşı galibiyet elde ederek, kötü gidişata son verdi.
 
Ligde geride kalan 8 haftada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgi  alarak 5 puan toplayan Mersin İdmanyurdu, Trabzonspor galibiyetle aynı zamanda  son sıradan kurtularak 17'nciliğe yükseldi.
 
 "Hak ettiğimiz yere geleceğiz" 
 
Mersin İdmanyurdu Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Serttaş, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, kötü sonuçlar aldıkları dönemde karamsarlığa kapılmadıklarını  belirterek, "Bugüne kadar şanssızlık yaşıyorduk ama Trabzonspor karşısında iyi  oynayarak, hak ettiğimiz galibiyeti aldık. Bu galibiyetle birlikte öz güvenimiz  yerine gelecektir" dedi.
 
Alınan 3 puanın kendileri için çok şey ifade ettiğini kaydeden  Serttaş, şöyle devam etti: "Her zaman oyuncularımıza ve teknik heyetimize güvendik. Tek  ihtiyacımız olan 3 puandı, onu da aldık. Birkaç haftaya kadar Mersin  İdmanyurdu'nun ligde hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Bunun olmaması için  hiç bir sebep yok. Hala iyi bir takımız, hala oyuncularımız sahaya her şeylerini  yansıtıyorlar. İnşallah kısa sürede başarılara yenilerini ekleyeceğiz."
 
Teknik direktör Bülent Korkmaz ise galibiyetin yanı sıra futbolcuların  azminden dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi. Mersin İdmanyurdu'nun büyük bir camia olduğunu vurgulayan Korkmaz,  "Bizim tek ihtiyacımız galibiyetti, onu da elde ettik. 3 puanın sadece beni ve  takımı değil, tüm kenti mutlu ettiğini düşünüyorum. Tabii ki bu her şey demek  değil. Önümüzde zorlu bir süreç var, çok fazla maça çıkacağız, her birinden  yararlı sonuçlar almak için mücadele edeceğiz. Oyuncularımın bunu başaracağına  inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...