FIFA başkanlık için yaş ve yıl sınırı getiriyor

/ Kaynak: DHA
FIFA başkanlık için yaş ve yıl sınırı getiriyor

SPOR Haberleri  / DHA

FIFA İcra Kurulu'nun bugün Zürih'te olağanüstü toplanma kararı sonrası toplantı gündemi ile ilgili iddialar devam ediyor.

İngiliz basınında çıkan haberlere göre Blatter ve Platini'nin kaderi ve geleceğini tayin etmek üzere toplanacak olan kurulun ayrıca 26 Şubat 2016'da yapılacak olan FIFA Başkanlık seçimini de ileri bir tarihe atmayı planlıyor. Bir diğer gündem maddesinin ise FIFA Başkanlığına yaş ve süre sınırı konulması ile alakalı. 
 
FIFA İcra Kurulu'nun almak istediği karara göre; FIFA Başkanı seçilmek isteyen kişinin 74 yaşını aşmaması yönünde görüş hakim olurken aynı kişinin FIFA Başkanlığını 12 yıldan fazla yürütmemesi yönünde de bir çalışma yapılıyor. 
 
Bu yönde çalışmanın Aralık ayında toplanacak olan FIFA Reform Kurulu toplantısına yetişeceği ve 26 Şubatta'ki FIFA Kongresi'nde 209 delege ülkenin oyuna sunulacağı belirtildi.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...