Arjen Robben adım adım Fenerbahçe'ye yaklaşıyor

Arjen Robben adım adım Fenerbahçe'ye yaklaşıyor

SPOR Haberleri

Bayern'de son sezonu olması bekleniyordu. Sakatlanıp, formayı Douglas Costa'ya kaptırınca ayrılık neredeyse kesinleşti.

Başkan Aziz Yıldırım'ın Arjen Robben'in aynı zamanda menaceri de olan babası Hans Robben'in İstanbul'a davet ettiği haberi, Fenerbahçe camiasını ayağa kaldırdı. Sezon başında Nani ve Van Persie gibi iki yıldıza imza attıran Sarı-Lacivertliler'in, Robben için de girişimlere başlaması, “Acaba bu bomba da patlar mı?” sorusunu akıllara getirdi.
 
Bayern macerası bitiyor
 
Hollandalı süperstar, 2009 yılında Real Madrid'den Bayern Münih'e transfer olmuştu. Alman ekibinde büyük başarılara imza atan Arjen Robben, 2012-13 sezonuna kötü başlayınca ayrılması gündeme gelmişti. Ancak o sezon sonradan açıldı ve takımının ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde kupaya uzanmasında büyük pay sahibi oldu. O dönemden beri Bayern Münih'in en büyük yıldızı olan 31 yaşındaki futbolcu, bu sezon yaşadığı sakatlıkla geri planda kaldı. Yeni transfer Douglas Costa'nın da büyük bir patlama yapmasıyla, Arjen Robben'in Bayern Münih macerasının sezon sonunda bitmesi neredeyse kesinleşti.
 
Van Persie daha maliyetli!
 
Peki Fenerbahçe'nin ekonomik gücü Arjen Robben'i getirmek için yeterli olur mu? Sarı-Lacivertliler'in bu sezonki bombası Robin van Persie, vatandaşından çok daha maliyetli bir transferdi. Bu sezon Manchester United'da kalması halinde 30 milyon Euro gelir elde edecekti ancak yönetim, daha düşük ekonomik koşullara rağmen Van Persie'yi ikna etmeyi başardı. 31 yaşındaki sağ kanat oyuncusu ise iki senesi kalan sözleşmesi çerçevesinde yaklaşık 5 milyon Euro kazanıyor. Van Persie'nin kazanca ise maç başılarla birlikte 6 milyon Euro'ya yakın! Robben'e ABD'den ve Arap ülkelerinden, Fenerbahçe'nin teklifinden daha cazip öneri sunacak kulüpler var. Ancak aynı Van Persie gibi Robben de Avrupa'da kalmaya kararlı.
 
Fenerbahçe'nin eli güçlü
 
Sarı-Lacivertliler'in Robben'i ikna etme konusunda da daha avantajlı. Dirk Kuyt, Fenerbahçe forması giyerken yaptığı bir açıklamada, “Robin van Persie ve Arjen Robben ile sürekli Fenerbahçe ve İstanbul'dan konuşuyoruz” demişti. Kuyt'ın da katkılarıyla Van Persie hayalı gerçeğe dönüştü. Sarı-Lacivertliler'in elinde bu kez Kuyt'ın yanı sıra Van Persie kozu da var. Yani Hollandalı süperstarın transferi için tüm şartlar hazır, yönetim kararlı. Geriye kalan tek şey taraftarların FB Yandex'de daha fazla arama yapması!
 
Kaynak:Fanatik

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...