Devler Ligi için çok kritik 7 puan!

Devler Ligi için çok kritik 7 puan!

SPOR Haberleri

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin galibiyetleri, Beşiktaş da deplasmandaki beraberlik ile, ülke sıralamasında Çeklerle çekişen Türkiye'nin elini güçlendirdi

Türk takımlarının bu hafta Avrupa Arenası'ndaki başarısı, Türkiye'nin elini güçlendirdi. Ülke sıralamasında Çek Cumhuriyeti ile çekişen Türkiye'nin derin bir nefis almasını sağladı. UEFA Ülke Puanı sıralamasına göre 12. durumda bulunan Türkiye'yi 13. basamakta Çek Cumhuriyeti takip ediyor.
 
Türkiye'nin bir basamak daha gerilemesi Şampiyonlar Ligi'nin tamamen uzağında kalması anlamına gelebilir. Çünkü Şampiyonlar Ligi grup aşamasına, UEFA ülke sıralamasının 1 ila 12. sıradaki ülkeleri direkt olarak şampiyon takımını gönderiyor. 13. sıradan itibaren ülkelerin takımları ön eleme oynamak zorunda kalıyor.
 
Çek takımlarının geçen hafta aldıkları galibiyetlerle puanını artırarak Türkiye'ye yaklaşmasının ardından, bu hafta ise tam tersi bir tablo ortaya çıktı. Galatasaray Benfica'yı, Fenerbahçe Ajax'ı yenip; Beşiktaş da Lokomotiv ile deplasmanda berabere kalarak iyi bir haftayı geride bıraktılar.
 
Çeklerin boynu bükük
Viktoria Plzen'in deplasmanda Avusturya takımı Rapid Wien'e 3-2 mağlup olduğu haftada diğer Çek ekipleri de galibiyet alamadı. Türkiye gibi üç takımla yoluna devam eden Çeklerde Sloven Liberec sahasında Groningen ile 1-1, Sparta Prag ise Schalke ile 2-2 berabere kaldı, haftayı 1 yenilgi-2 beraberlikle kapadılar.   

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...