Bilic'in Ada'daki sırrı

Bilic'in Ada'daki sırrı

SPOR Haberleri

Bilic'in İngiltere gibi zorlu bir arenada, Türkiye'dekinden daha başarılı olduğunu, kendisini yakından tanıyan Hırvat gazeteci Lipovac Skorer'e anlattı.

Beşiktaş ile yollarını ayıran ve ardından West Ham United'ın başına geçen Slaven Bilic, İngiltere'deki macerasına hızlı başladı. Arsenal, Liverpool, Manchester City gibi dev ekipleri saf dışı bırakan Bilic ve öğrencileri son olarak geride bıraktığımız hafta sonunda da Chelsea'yi mağlup etti. Ligde üçüncü sıraya kurulan ve zirve mücadelesi veren Londra ekibinin başında Jose Mourinho'nun da bileğini büken Bilic, Ada'nın en çok konuşulan isimlerinden bir tanesi haline geldi.  
 
West Ham United'da harikalar oluşturan Slaven Bilic'i, kendisini yakından tanıyan Hırvat gazeteci Nikola Lipovac'a sorduk. İngiliz ekibinde Premier Lig sezonuna hızlı bir giriş yapan ve 10. hafta sonunda altı galibiyet-iki beraberlike ligin en sağlam ekiplerinden birini oluşturan deneyimli teknik adamın başarısının sırrını anlatan Lipovac, Türkiye ile İngiltere arasındaki kültürel farklılıklara dikkat çekti, Bilic'in geçen seneye göre çok daha başarılı olmasını, Ada'da daha rahat hareket etmesine bağladı. 
 
47 yaşındaki çalıştırıcının sıradaki durağının daha büyük bir ekip olabileceği değerlendirmesinde de bulunan Hırvatistan'ın Jutarnji gazetesi muhabiri, geçmişte özel röportajlar gerçekleştirdiği Slaven Bilic'in büyük kulüplere yakın olduğunu dile getirerek şunları söyledi:
 
Karizmasıyla insanları etkiledi 
 
"West Ham United'daki başarısının gizli bir formülü olduğunu sanmıyorum. Sıkı çalışıyor ve rakiplerin zayıf yanlarını sürekli analiz ediyor. Sonuca bu şekilde gidiyor. Türkiye'den farklı olarak önünde bir dil engeli yok. Ayrıca kulüpteki herkesin desteğini arkasına aldığını unutmamak gerekir. Kulüp sahipleri, yöneticiler, taraftarlar ve futbolcular onun karizmasından etkilendiler ve bu onun çalışma koşulları açısından önünü açan bir gelişme oldu. 
 
İngiliz hayat tarzı ona göre
 
İngiltere'de kendisini daha rahat hissediyor. Çünkü Bilic zaten İngiliz hayat tarzında yaşayan bir kişidir. Buradaki hayatla uyumu oldukça iyi seviyede. İngiltere Bilic'in hem yaşaması hem de çalışması için ideal bir yer. Slaven Bilic daha büyük kulüpleri de çalıştırabilecek kapasitede. İngiltere'deki performansıyla yavaş yavaş bu kulüplerin de dikkatini çekmeye başladı.
 
West Ham'da devam edecek
 
Slaven Bilic'in Ada'da daha büyük bir kulübe gitmesi sürpriz olmaz. Sezon sonunda kendisini isteyen büyük kulüpler olacaktır. Ancak yalnız bir sezon West Ham'ı çalıştırıp hemen ardından böyle bir değişikliğe gideceğini zannetmiyorum. Büyüklerden biri sezon sonunda teklifte bulunsa bile, bir yıl daha West Ham'da kalmayı tercih edecektir. Çünkü onun karakteri böyle. Sırasının gelmesini bekleyecek, her zamanki gibi akıllıca hareket edecektir".        

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...