Volkan Babacan'dan samimi açıklamalar

Volkan Babacan'dan samimi açıklamalar

SPOR Haberleri

Milli Takım'ın başarısında büyük pay sahibi olan Volkan Babacan samimi açıklamalarda bulundu

Avrupa Şampiyonası Eleme grubu maçlarında forma giydiği 8 maçta sadece 4 gol yiyen ve oynadığı son 5 karşılaşmanın dördünde kalesini rakip forvetlere kapatarak Milli Takım'ın başarısında büyük pay sahibi olan Volkan Babacan, Sabah Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. "Milli Takıma çağrılmak... Ay-Yıldızlı formayı giymek... Benim için bu duyguların kelime olarak gerçekten karşılığı yok. Hayalimi gerçeğe dönüştürdüğü için Fatih Terim hocama minnettarım" diyen Medipol Başakşehir'in başarılı file bekçisi, eleme grubu ve Fransa'da düzenlenecek olan EURO 2016 hakkında da şunları söyledi: 


TERİM UMUTLARIMIZI DİRİ TUTTU


"Grubun ilk maçlarında istediğimiz futbolu sahaya yansıtamadık. Deplasmandaki Letonya ve içerideki Çek maçlarında şansımız yanımızda değildi. Ancak Hollanda deplasmanında çok iyi bir takım olduğumuzun farkına vardık. Avrupa şampiyonasının kıvılcımı Amsterdam'da yakıldı. O maç bir nevi dönüm noktasıydı. Gruplarda hiçbir zaman umudumuz bitmedi. Çünkü hocamız her seferinde "Biz bitti demeden bitmez" diyordu. Puan kaybı yaşadığımız maçlardan sonra bile sürekli bunu söylüyordu. Ülke olarak kazandığımız bütün başarılarda onun imzası var. Takıma büyük bir özgüven veren bir lider." 


ŞANSIMIZI KENDİMİZ OLUŞTURDUK
"Şampiyonaya direkt vize almak için birçok ihtimalin gerçeğe dönüşmesi gerekiyordu, öyle de oldu. Bunun için şans diyenlerin görüşüne katılmıyorum. Çünkü o şansı yakalayabilmek için o noktaya kadar gelmiş olmanız gerekiyor. Biz de her zaman inancımızı canlı tutarak mücadele ettik ve sonuna kadar zorladık. Ben Milli Takımımızın EURO 2016'da da başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü iyi bir teknik ekibimiz, Ay-yıldızlı formayı kim giyerse giysin terinin son damlasına kadar mücadele eden bir oyuncu gurubumuz, en önemlisi de arkamızda 70 milyonun desteği var. Fransa'da tarih yazıp efsane olacağız ve Türkiye'yi gururlandıracağız." 


EMRE BELÖZOĞLU'NUN RUHUNDA LİDERLİK VAR


"Yeni takım arkadaşlarım Emre Belözoğlu ve Bekir İrtegün, kendilerini kanıtlamış, yıllarca Türk futboluna hizmet etmiş oyuncular. Kaliteleri kesinlikle tartışılmaz. Emre Belözoğlu zaten lider ruhlu bir futbolcu. Kaybetmekten hoşlanmayan bir yapıya sahip ve örnek bir karakter."


ABDULLAH AVCI GENÇLER İÇİN BULUNMAZ BİR NİMET


"Başakşehir ligde her geçen gün daha iyiye gidiyor. Lige iyi başlamasak da puan olarak geçen seneyi yakaladık. Bunda Abdullah Hoca'nın büyük payı var. Kendisinden çok şey öğreniyorum. O genç oyuncular için bulunmaz bir nimet." 


SANATI SEVİYORUM HİKAYE YAZIYORUM


"Dostlarım ve sevdiklerimle vakit geçirmeyi seviyorum. Bol bol kitap okuyorum, amatör olarak da hikaye yazıyorum. Fırsat buldukça resim sergilerini ve sanat fuarlarını takip ediyorum. Henüz yolun başında olmama rağmen sevdiğim sanatçıların eserlerini biriktirmeye başladım."


BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ


"İzlanda maçı öncesi herkes çok inançlıydı ve her şey bizim elimizdeydi. İnancımızı, isteğimizi ve kalitemizi sahaya yansıttık. Kazakistan'ın da önde olduğunu öğrendiğimizde artık her şey rüya gibiydi, Fransa'daydık... Soyunma odasına girdiğimizde tek bir ses vardı Fatih Hoca'dan gelen; biz bitti demeden bitmez..." 


TEK GERÇEK MİLLİ TAKIM


Volkan Demirel konusunda haklı ya da haksız aranmamalı. Bu forma ülkemizin forması"


Adaşı Volkan Demirel'in, İstanbul'da oynanan Kazakistan maçındaki küfür olayı sonrası stadı terk etmesi ve kendisinin kaleye geçmesini değerlendiren Volkan Babacan, bu konuda haklı ya da haksız aramanın yanlış olacağını söyledi. Tecrübeli kaleci, "Formayı giydiğimiz zaman çok heyecanlaydım, şimdi de aynı heyecanı taşıyorum. Bu forma ülkemizin forması. Herkes üzerine düşeni yapmak zorunda. Oyuncu seçiminde tercihler Fatih Hoca'nındır. Ama kimin çağrıldığı, kimin oynayıp oynamadığı önemli değildir. Asıl olan tek gerçek Milli Takım'ın başarısıdır" dedi. 


VOLKAN BABACAN İLE SORU-CEVAP


Milli Takım: Gurur... 
Göksel Gümüşdağ: Mütevazı. 
Abdullah Avcı: Babacan. 
Fatih Terim: Lider... 
Volkan Demirel: Başarı.. 
Eldiven: Tutku. 
Aile: Zenginlik. 
Fenerbahçe: Başlangıç...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...