Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Belözoğlu: Hagi bir sihirbazdı

Belözoğlu: Hagi bir sihirbazdı

SPOR Haberleri

Başakşehir'in tecrübeli oyuncusu, Galatasaray'daki eski takım arkadaşı Hagi için "Futbol dünyasına onun gibisinin bir daha geleceğini düşünmüyorum" dedi

Medipol Başakşehir'in tecrübeli futbolcusu Emre Belözoğlu, Fitbol Dergisi'ne eski takım arkadaşı George Hagi'yi anlattı. Rumen futbolcunun kariyerinde önemli bir yeri olduğunu belirten Emre, "İtalya, İngiltere ve İspanya'da üst düzey futbol oynadım. Hagi, gördüğüm belki bir benzerini asla göremeyeceğim en yetenekli oyuncuydu. Ondan sahada sağlam durmayı, ortaya bir karakter koymayı, topa vurma, top saklama ve oyun görüşü gibi çok şey öğrendim. İtalya'da ceza sahasının dışından Lazio'ya bir gol atmıştım. Çok beğenilmişti. O vuruşun çok benzerini sağ ayağıyla Galatasaray'da ceza sahasının dışından Hagi atmıştı. Hagi sayesinde sahip olduğum yetenekleri daha etkili kullanabilmeyi öğrendim" diye konuştu.
Hagi'nin kendisi Galatasaray altyapısında oynarken geldiğini hatırlatan tecrübeli futbolcu, "İlk maçı Uğur Tütüneker ağabeyin jübilesiydi. Sonra Ali Sami Yen'de Trabzonspor'a karşı oynadı. Ben o maçta top toplayıcı olarak sahadaydım. Henüz Hagi ile aynı takımda forma giyeceğimden, ondan pek çok şey öğreneceğimden haberim yoktu. Muhteşem bir frikik golü atmıştı" ifadelerini kullandı. 1996-1997 yılının devre arasında A takıma yükseldiği sırada Hagi ile antrenman yapmaya başladıklarını belirten Emre Belözoğlu, "Top ayağına gelmeden karar verir, iki hamle sonrasını kurgulardı. Yetenek avcısıydı, onun yanında mesaiye kalır ve kendimi geliştirmeye çalışırdım" ifadelerini kullandı. 
HEM SERT, HEM ŞEFKATLİYDİ!
Emre, hayranlığını gizlemediği Hagi'nin rakibine kadife gibi bilek hareketleriyle çalımlar attığına dikkat çekti ve "Sihirbaz edasıyla oynar, topu kazanmak istediğinde kurallar içinde sertlikten sakınmayan müdahaleler yapardı. Bana da her seferinde topa ve rakibe daha agresif davranmamı söylerdi. İlk tekmemi ona atmıştım. 'Kesin azarlayacak beni' derken, yerden gülerek kalktı ve başımı okşadı. 'İşte böyle!' dedi. Hem sert hem de şefkatliydi" ifadelerini kullandı. 



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...