Dünya şaştı bu işe

Dünya şaştı bu işe

SPOR Haberleri

Türkiye-Yunanistan maçının öncesinde gerçekleştirilen saygı duruşunda sessizliğin bozulması dış basında büyük yankı uyandırdı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun birlikte izlediği maçın öncesindeki anlarda, terör saldırılarında hayatını yitirenler için gerçekleştirilen anmada ıslık ve tekbir seslerinin yükselmesine geniş yer verildi.
İngiliz Daily Mirror gazetesi, "Yunanistan maçı öncesinde Türk taraftarlar Paris'in hatırasına yapılan saygı duruşunu yuhaladı" başlığını kullandı. 
İtalyan La Gazzetta dello Sport ana sayfasının en üzerinde saygı duruşunun videosuna yer verdi ve "Bir dakikalık saygı duruşunda koro şoku..." ifadelerine yer verdi. Avusturya'nın Kleine Zeitung gazetesi "Skandal: Türk futbol taraftarları saygı duruşunu ıslıkladı. Çipras ve Davutoğlu da oradaydı" satırlarına yer verdi. 
Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Die Welt, "İstanbul'da çirkin sahneler" yorumunu yaparken, "Türkiye'de Paris terörünün kurbanları için yapılan saygı duruşu ıslık ve sloganlarla kesildi. Takım kaptanı araya girmek zorunda kaldı" denildi. Yunan Sport24 internet sitesinde olaylar, "Bir dakikalık saygı duruşunda Türkler bağırdı" şeklinde verilirken şu yorum yapıldı: "Türk taraftarların önemli bir bölümü çok çirkin bir davranış sergiledi. Paris'teki terör saldırısının kurbanlarının hatırasına saygı göstermedi". Portekiz'in Ojogo gazetesinde İstanbul'da yaşananlar şöyle ifade edildi: "Türkler saygı duruşunu ıslıkladı. Bir dakikalık sessizlik, bir dakikalık utanca dönüştü".

Dünya şaştı bu işe 

Brezilya'nın ünlü yayın kuruluşu Globo da Türkiye'deki gelişmeleri duyurdu: "Türkler Fransa anısına yapılan saygı duruşunu yuhaladı. Yunan ve Türk başbakanları da tribündeydi". 

Dünya şaştı bu işe

Rus Ria Novosti internet sitesi "Türk futbol taraftarları saygı duruşunu görmezden geldi" diye yazdı . Maçın ardından Fatih Terim'in taraftarın bu hareketini kınadığına dikkat çekildi.
Avustralya televizyon kanalı SBS "Türk taraftarlar Paris'te ölenler için yapılan saygı duruşunu yuhaladı" cümlesiyle haberi izleyenlerine duyurdu. 

Dünya şaştı bu işe
ABD merkezli internet sitesi The Daily Beast, Türkiye'de yaşananları dünyada günün en çirkin 10 olayından bir tanesi olarak gösterip, "Türkiye'nin taraftarları Paris'e saygı duruşunu yuhaladı. Wembley Stadı'nda ise İngilizler Fransa Milli Marşı söyledi" şeklinde değerlendirdi.  Fransız L'equipe, haberinde, Türkiye taraftarlarının katliamda hayatlarını kaybedenlere saygı göstermediğini, saygı duruşu sırasında ıslıklarla sloganlarla saygı duruşunun sabote edildiğini okuyucuların duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...