Norveç’te zor oyun

Norveç’te zor oyun

SPOR Haberleri

Fenerbahçe, Avrupa Ligi A Grubu 5. haftasında bu gece Molde takımıyla deplasmanda oynayacağı maçı kazanarak gruptan çıkma yolunda avantaj yakalamak istiyor.

Gruptan çıkmayı garantileyen Molde ile sarı-lacivertliler arasındaki maç TSİ 22.05'te Aker Stadyumu'nda oynanacak. Zorlu mücadeleyi Çek Cumhuriyeti'nden Miroslav Zelinka yönetecek Sarı-lacivertliler bir anlamda eksi 4 derecede ve suni çimle de mücadele edecek. Fenerbahçe, Norveç deplasmanında 3 puan alması durumunda İskoçya'da oynanacak Celtic-Ajax maçından gelecek haberi bekleyecek. Fenerbahçe'nin kazanması ve Celtic-Ajax karşılaşmasının berabere bitmesi durumunda sarı-lacivertliler son mücadeleler öncesi 2. tura çıkmayı başaracak.
PEREİRA, MOLDE’YE HEM ÖVGÜ YAĞDIRDI HEM DE MEYDAN OKUDU: RÖVANŞI ALACAĞIZ
İlk maçı unutmadıklarını söyleyen Portekizli hoca, “Grubun en formda takımı karşısında gerekenleri yapacağız” diye konuştu
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Molde karşısında rövanşı kazanmak için mücadele edeceklerini söyledi. Aker Stadı’ndaki maçta galibiyet için savaşacaklarını vurgulayan Portekizli çalıştırıcı, “Grubun en güçlü takımı olduğunu ispatladılar. Şu anda da en formda olan takım Molde” derken, “Organize olan, topu kaybettiğinde agresif, kazandığında dikine hızlı hücum eden bir rakiple karşılaşacağız. Bunu ilk maçta ispatladılar. Bu maçta üst düzey konsantrasyon gösterip, ani ataklarına izin vermemeliyiz. Daha organize bir takım olduğumuzu, ofansif anlayışımızı geliştirdiğimizi ispatlamalıyız. Takımımdan beklentim bu yönde” dedi.
Benim de dua etmem lazım
Molde’nin hocası Ole Gunnar Solskjaer'in “Umarım yarın yağmur yağar, rüzgar eser ve ilk maçtaki gibi şanslı oluruz” sözlerini de değerlendiren Vitor Pereira, “O zaman benim de yağmur, kar yağmasın, rüzgar olmasın, diye dua etmem lazım. Ne demek istediğini anladım aslında. Rakipler bu şartlara alışık değil. Ama Avrupa Ligi seviyesindeki takımlar, hava karlıymış, yağmurluymuş, çok rüzgarlıymış gibi şeyleri konuşmak yerine güçlerini ortaya koymalı, işlerini en iyi şekilde yapmalı. Bence galibiyet için gereken şartlar bunlar. Diğer şart da onlardan daha fazla gol atmak” yorumunu yaptı.
Solskjaer: Tarih yazacağız
Molde Teknik Direktörü Ole Gunnar Solskjaer, hedeflerinin tarih yazmak olduğunu söyledi. Sarı-lacivertlilerin dünyaca ünlü yıldızlara sahip güçlü bir ekip olduğunu vurgulayan Solskjaer, “Ancak biz de 1 puan alıp grup liderliğini garantilersek tarihi bir zafer elde etmiş olacağız. Kazanmak için oynayacağız” dedi. 
Bir garip tesadüf
Fenerbahçe’yle bugün karşılaşacağı Molde’nin ortak bir yanı var. 27 Eylül 2015’te Beşiktaş’a 3-2 kaybettikten sonra 9 maç oynayan Fenerbahçe, 5 galibiyet, 4 beraberlik alırken hiç yenilmedi. Son 8 maçında 7 galibiyet, 1 beraberlik yaşayan Molde de en son 27 Eylül 2015’te Stabaek’e kaybetmişti. 
Norveç’te 1 defa kazandık
Türk takımları Norveç’te sadece 1 maç kazandı. Norveç’te oynanan 9 maçta 6 yenilgi, 2 beraberlik alan Türk takımları sadece 1 galibiyet elde etti. 1996-97’de Bodo/Glimt’i 2-1 yenen Trabzon, Norveç’te yüzümüzü güldüren tek takım oldu. Kadıköy’de Molde’ye 3-1 kaybeden Fenerbahçe ise ilk kez Norveç’te maça çıkacak.
Fenerbahçe dondu!
F.Bahçe, Molde'yle oynayacağı maçın hazırlıklarını soğuk bir havada taktik çalışmayla tamamladı. 2 gruba ayrılan futbolcular, pas ve pres çalışması yaptı. Teknik Direktör Pereira, antrenmanın başında üşüdüğü için kısa bir süre takımla koşarak ısınmaya çalıştı ve idman taktik çalışmayla bitti.
Tek korkutan zemin
F.Bahçe’nin başarılı sağ beki Gökhan Gönül, Molde karşısında galibiyetten başka bir düşünceleri olmadığını söyledi. Sarı-lacivertli oyuncu, “Beni korkutan hava şartları değil, sadece zemin” dedi. Gruptan çıkmayı garantileyen Molde’yi tebrik eden Gökhan, “Biz ise artık daha toparlanmış, daha güçlü bir takım olduk. Tur için gerekli mücadeleyi verip sahadan galibiyetle ayrılmak istiyoruz” açıklamasını yaptı. Kariyerinde bir kez suni çimde oynadığını söyleyen Gökhan, “15 seneye yakındır profesyonel oynuyorum. Böyle bir zeminde, iki yıl önce Rusya'da Spartak Moskova'ya karşı oynamıştık. Beni korkutan hava şartları değil, sadece zemin. Bu da bizim açımızdan önemli. Son antrenmanda zemini kontrol edip, yarınki maça en iyi şekilde hazırlanacağız” dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...