İşte, EURO 2016'daki rakiplerimiz

Düzenleyen:
İşte, EURO 2016'daki rakiplerimiz

SPOR Haberleri

Milli Takımımızın finallerde grubunda yer alan İspanya, son iki Avrupa Futbol Şampiyonası’nı kazanmasının ardından kabuk değişimine gitti.

Milli Takımımız, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri’nde ilk torbadan İspanya’yı çekti.

2008 ve 2012’de düzenlenen son iki şampiyonada şampiyon olan İspanya, teknik direktör Vicente Del Bosque ile kabuk değişimine gidiyor.

Beşiktaş’ın eski çalıştırıcısı, Valencia’li Paco Alcacer ve Rodrigo, Real Madrid’li Isco, Bayern Münih’li Juan Bernat, Atletico Madrid’li Koke, Juventus’lu Alvaro Morata gibi genç isimleri milli takım bünyesine kattı.

Elemelerde İspanya, C Grubu’nda Slovakya, Ukrayna, Belarus, Lüksemburg ve Makedonya’lı eleme grubundan 10 maçta 27 puanla çıktı. İspanya 9 galibiyet aldığı grupta sadece Slovakya deplasmanında 2-1’le kaybetti. 

PUANI SİLİNSE DE FİNALDE

2016 Elemeleri’nde bir puanı silinen Hırvatistan, buna karşın Bulgaristan’ı geride bırakıp finallerde Milliler ile aynı gruba düştü.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde rakiplerimizden biri de Hırvatistan oldu.

Hırvatistan’ın elemelerde yer aldığı H Grubu’nda Bulgaristan ile oynadığı karşılaşmada taraftarları sahaya gamalı haç çizdiği için bir puanı silinmişti. Hırvatlar buna karşın İtalya’nın dört puan gerisinde, Norveç’in ise bir puan önünde olarak finallere katılma vizesi aldı.

İşte, EURO 2016'daki rakiplerimiz

Hırvatistan’da Fiorentina ile müthiş bir sezon geçiren Nikola Kalinic, Inter’li Ivan Perisic, Real Madrid’li Mateo Kovacic ve Luka  Modric, Juventus’lu Mario Mandzukic gibi önemli yıldızlar bulunuyor. 

FİNALDE DE BULUŞTUK 

2016 Elemeleri’nde aynı grupta yer aldığımız Çek Cumhuriyeti, Fransa’daki finallerde de Milli Takımımızın rakibi oldu.

Milli Takımımız, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri’nde D Grubu’nda Çek Cumhuriyeti’nin de rakibi oldu.

İşte, EURO 2016'daki rakiplerimiz

Ay-Yıldızlılar, 2016 Elemeleri’nde aynı grupta yer aldığı Çekler’e İstanbul’da 2-1 yenilirken, Prag’da rakibini 2-0 mağlup etmişti. 22 puanla gruptan lider olarak çıkan Çek Cumhuriyeti’nde Fenerbahçe’den Kadlec, Bursaspor’dan Tomas Sivok ve Tomas Necid gibi tanıdık isimler de bulunuyor. Çekler’de elemelerde 4 gol atan Borek Dockal, 2’şer gollü Milan Skoda, Vaclav Pilar ve Pavel Kaderabek gibi isimler yer alıyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...