Çilingir Nani

Düzenleyen:
Çilingir Nani

SPOR Haberleri

Antalya, Bursa, Mersin ve Trabzon maçlarında attığı kritik gollerle F.Bahçe’ye 3 puanı kazandıran Portekizli yıldız dün de sahne aldı ve derbi öncesi takımını zirveye oturttu

M.EMİN ULUÇ

Avrupa Ligi’nde tur atlayarak keyiflenen Fenerbahçe, ligde de liderliğe kurularak neşesini katlamak istiyordu. Sezonun flaş ekiplerinden namıdiğer “Büyüklerin Belalısı” Başakşehir ise Kadıköy’deki ilk galibiyetini almayı hedefliyordu. Son 7 haftada topladığı 17 puanla ligin en iyi çıkış yapan 3 takımından biri olan Başakşehir’in orta alandaki etkinliğinden gözü korkmuş olsa gerek ki, Vitor Pereira, Diego’nun yerine Ozan’ı tercih ederek sahaya daha defansif bir takım sürdü. Ancak Portekizli hocanın bu tercihi Fenerbahçe’yi hücum hattında kısırlığa itti. 20’de Alper’in sakatlanarak yerini Markovic’e bırakması da sarı-lacivertlilerin planlarını bozdu. Başakşehir ise Mehmet Batdal’ı ceza alanında topla buluşturmayı başaramayınca ilk yarıda mücadelesi yüksek, pozisyonu az bir oyun ortaya çıktı. Gole en yakın an 29’da Yalçın’ın hatalı geri pasında yaşandı. Araya giren Nani, Volkan Babacan’ın üzerinden aşırtma bir vuruş yaptı ancak çabuk davranıp topu çizgiden çıkaran Yalçın hatasını telafi etti.
Nani zirveye plaseledi
Sessiz biten ilk yarının ardından Fenerbahçe sahaya çok hırslı ve hızlı bir dönüş yaptı. Sarı-lacivertliler, yaklaşık 5 dakika boyunca Başakşehir’e top göstermeden rakip kaleye yüklendi ama bir sonuç alamadı. Savunmada adam paylaşımını hatasız yapan Başakşehir, 67’de geliştirdiği atakta Mehmet Batdal’la gol şansını denedi. Ancak bu sefer de Volkan Demirel kalesine set çekti. Pereira, Ozan ve Fernandao’yu kenara alarak Diego-RvP kozlarını sahaya sürdü. 68’de Badji ikinci sarıdan kırmızı görüp takımını 10 kişi bıraktı. Hücumda vites arttıran Fenerbahçe, oyunu tam anlamıyla rakip yarı alana yıktı. Soldan Markovic, sağdan Gökhan Gönül inanılmaz slalomlarla ceza sahasına dalarken, beklenen son vuruş bir türlü gelmedi. Ta ki 84’e kadar! Bu dakikada, sol kanatta topla buluşan Nani önce Uğur’u ardından Rotman’ı ekarte etti ve uzak direk dibine mükemmel plaseledi: 1-0. Son düdükle birlikte liderlik koltuğuna kurulan Fenerbahçe, derbiden çıkacak sonucu beklemeye başladı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...