Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Arda'lı Barça şov yaptı! Barcelona 4-1 Espanyol

Arda'lı Barça şov yaptı! Barcelona 4-1 Espanyol

SPOR Haberleri

Barcelona Kulübü'nün cezası nedeniyle 8 aydır İspanya'da maç oynayamayan ve bu süreçte sadece milli karşılaşmalarda forma giyebilen Arda Turan'ın büyük hasreti sona erdi.

Tüm Türkiye’nin heyecanla beklediği maç dün gece Nou Camp’ta oynandı...

Milli yıldızımız Arda Turan, aylar süren hasretini 7 numaralı Barcelona formasını sırtına geçirerek dindirdi. Hayallerinin peşinde koşan adam, bu kez hayalinin peşinden tüm Türkiye’yi sürükledi. Yer Nou Camp’tı ve bu kez tribünler Messi, Neymar, Suarez ve Iniesta’nın yanında Arda Turan ismini haykırıyordu. Bayrampaşa’nın sokaklarından çıkan küçük çocuk, takımının Kral Kupası maçında Espanyol’u 4-1 yendiği maça 11’de başladı ve 68 dakika sahada kaldı.,

Arda'lı Barça şov yaptı! Barcelona 4-1 Espanyol

ORTA SAHADA İYİ OYNADI
Arda Turan, maç eksiğine rağmen sahada oldukça etkili bir görüntü çizerken, Katalan ekibine hiç de yabancılık çekmedi. Hem defansif hem ofansif anlamda başarılı işler yapan Arda, Barcelona’da orta sahanın ortasındaki isim olarak görev alırken, maçın hemen başında Neymar’a oldukça iyi bir orta yaptı ancak Brezilyalı futbolcu istediği vuruşu yapamadı.

Karşılaşmanın ilk golü 9. dakikada Espanyol'dan geldi. Felipe Caicedo, konuk ekibi 1-0 öne geçiren isim oldu. Şoku çabuk atlatan Barça, 13. dakikada Arda ile verkaça giren Messi ile beraberlik golünü buldu. 44'te yine Arda'nın başrol oynadığı pozisyonda frikiği kullanan Messi, takımını 2-1 öne geçirdi.

Arda'lı Barça şov yaptı! Barcelona 4-1 Espanyol

49. dakikada Neymar ve 89. dakikada Pique'nin golleri maçın skorunu ilan etti: 4-1.
İKİ KIRMIZI KART ÇIKTI
Sert geçen maçta Espanyol takımından Hernan Perez 72. dakikada ikinci sarı karttan, 76. dakikada da Diop, Barcelonalı futbolcu Luis Suarez'e söylediği sözler sebebiyle direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Arda'lı Barça şov yaptı! Barcelona 4-1 Espanyol

4 BİN 284 GÜN SONRA BARÇA’DA BİR TÜRK
Arda, Barcelona formasını giyen 2. Türk futbolcu oldu. En son efsane kalecilerimizden Rüştü Reçber 14.04.2004 tarihinde Real Betis maçında Barcelona forması altında görev yapmıştı. Arda Turan kariyeri boyunca 17. kez İspanya Kral kupası maçına çıktı. 2012-13 sezonunda Atletico Madrid ile İspanya Kral kupasını kazanan Arda Turan’ın bu turnuvada iki golü bulunuyor. Arda dün akşamdan önce kulüp kariyerindeki son resmi maçına ise 17.05.2015 tarihinde Barcelona karşısında çıkmıştı. Arda Turan’ın La Liga’da gol attığı ilk takım da Espanyol olmuştu.

Arda'lı Barça şov yaptı! Barcelona 4-1 Espanyol

8 AY SONRA İSPANYA'DA MAÇA ÇIKTI
İspanya'da son olarak Atletico Madrid forması ile 17 Mayıs 2015'te ligde Barcelona'ya karşı oynayan Arda, yaklaşık 8 ay sonra bu kez Barcelona forması ile yeşil sahalara geri döndü. Arda bu süreçte sadece milli maçlarda forma giymişti.

Arda'lı Barça şov yaptı! Barcelona 4-1 Espanyol

ARDA'NIN İSTATİSTİKLERİ OLUMLU
68 dakika, 1 şut, 1 kilit pas

Süre 68
Topla Buluşma 64 
Gol pozisyonu 1
Şut 1
İsabetli şut 1
Pas 43
İsabetli Pas 35
Kilit pas 1
İkili mücadele 16
Başarılı ikili mücadele 10
Top kapma 5
Yapılan faul 3

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...