Demirören, Lejyoner hakem önerilerine sert çıktı

Düzenleyen:
Demirören, Lejyoner hakem önerilerine sert çıktı

SPOR Haberleri

“Türk hakemlerinin dünyada adından en çok söz ettirdiği bir dönemde yabancı hakem tartışması yapmak mantık dışıdır, akıl dışıdır”

Ö.Faruk ÜNAL-ANTALYA

Antalya’da gerçekleştirilen MHK Kış Semineri’ne katılan TFF Başkanı Yıldırım Demirören hakemlere sahip çıktı. "Geride bıraktığımız döneme dair aklımda iki fotoğraf var” diyen Demirören, “Birisi Türk hakeminin UEFA Şampiyonlar Ligi'nde verdiği kritik bir kararın fotoğrafı. Karardan saniyeler sonra tekrarı ağır çekimde tüm dünyada yayınlandı. Karar doğru. Hiç şüphe yok ki herkes büyük gurur yaşadı. İkinci fotoğraf çok farklı. Bir hakem ekibimiz, Süper Lig maçından sonra statta mahsur kalıyor. Evlerine gitmek için oradan ayrılmaları engelleniyor. Türkiye'de futbolla ilgili herkesin bu fotoğrafların üzerinde dikkatle düşünmesi lazım. Hangi fotoğrafı istediğine karar vermesi lazım. Ya birinci fotoğrafı seçeceğiz ve Türk futbolunun dünyada söz sahibi olması için çalışmaya devam edeceğiz ya da ikincisini seçip, ufak hesapların ve kısır tartışmaların arasında sahneden silineceğiz” ifadelerini kullandı. 
Ya Çakır ya Türkiye finale!
Sezona hakemlikte devrim niteliğinde adımlar atarak başladıklarını anlatan Yıldırım Demirören, "Hakem kadromuzu gençleştirmeyi seçtik, onlara inisiyatif verdik. Hesaplanmış bir riski aldık ama kararımızdan hiçbir zaman vazgeçmedik. Futbol bilgisayar oyununa benzemez, insan eseridir. İnsanın olduğu yerde hata olur" diye konuştu. Yabancı hakem tartışmalarının akıl dışı olduğunu söyleyen Demirören, “Türk hakemlerinin dünyada adından en çok söz ettirdiği bir dönemde yabancı hakem tartışması yapmak ihanettir, ayıptır, akıl dışıdır. Bu tartışmayı yapanların dünya futbolunu takip ettiğine ve düzenli maç seyrettiklerine bile inanmıyorum. Onlara bir haberim var. Şu an dünyanın en iyi 3. hakemi bir Türk, adı Cüneyt Çakır. Bir haberim daha var; Çakır ve ekibi, Avrupa Şampiyonası'nda maç yönetecek. Fransa’da ya Çakır ya da Türkiye finalde olacak” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...