Muslera, 'Burada mutluyum'

Muslera, 'Burada mutluyum'

SPOR Haberleri

Muslera verdiği röportajda Galatasaray'da mutlu olduğunu vurguladı

Galatasaraylı Muslera, TSYD'nin Antalya'daki seminerinde katıldığı 'Türkiye'de Yabancı Futbolcu Olmak' konulu panelde konuştu. İşte Uruguaylı futbolcunun açıklamaları: 
 İkisezon daha kontratım var. Transfer işleri çok farklıdır. Galatasaray'ın ve benim çıkarlarım doğrultusunda bir orta yol bulunursa belki olabilir ancak şu an transfer konuşmak anlamsız olur. Burada uzun yıllar kalmak istiyorum. 
 5 yıldır buradayım. Türk halkı bana Türk kültürünü çabuk kabul ettirdi. Bir Türk gibi davranıyorsam o sizin bana gösterdiğiniz yakınlıktan kaynaklanıyor. İlginiz beni buraya ait hissettiriyor. 
 Küçükken aklınıza futbolcu olacağınız gelmez. 15 yaşındayken aklıma gelmişti futbolcu olmak. İdolüm Beşiktaş'ta oynayan Oscar Cordoba. Futbola kalede başlamadım. Nefret ederdim kalede kalmaktan. 

GİDERSEM YUMURTALI KIYMALI PİDEYİ ÖZLERİM

 Gol atmayı severdim, bir turnuvada gol kralı olmuştum. Bir gün kaleci hastalandı ve en uzun ben olduğum için kaleye geçtim. İlk zamanlar çok gol yediğim için ağlıyordum ama zamanla alıştım. 
 Türkiye'de yaşamanın tek zorluğu dil. İnsanlar çok sıcakkanlı. Kıymalı ve yumurtalı pide şahane. En sevdiğim yemek odur. Bir gün uzaklara gidersem, en çok kıymalı ve yumurtalı pideyi özleyeceğim. 

YEDİĞİM EN GÜZEL GOL...

 "Bir gol yiyecekseniz hiç olmazsa en iyisini yiyin ki bir katkınız olsun. 2010 Van Bronckhorst ve 2014'te James Rodriguez'den yediğim goller en iyi seçildi. Darısı 2018'e"
 "İtalya ve Türkiye arasındaki fark dil oldu. Yıllardır burdayım ancak Türkçe konuşamıyorum. Ama ana dilim İspanyolca olunca üç ayda İtalyanca öğrendim."

SİHİRLİ DEĞNEK...

TSYD paneline katıldığı için teşekkür plaketi verilen Muslera, "Futbol geliştikçe kalecilerin işi zorlaşıyor. Elimde bir sihirli değneğim olsa kalenin boyunu kısaltırdım" dedi.

LUGANO ETKİLİ OLDU

 Türkiye'de en beğendiğim forvet Burak. Bazen eleştiriliyor ama Türkiye'nin en iyi golcüsü. Aatıf da çok önemli. Belki tam bir golcü değil ama onun bana karşı oynarken istatistiklerine bakabilirsiniz. 
 Kaleciler ve hakemler farklı gezegenlerden geliyor bence. Mesela Galatasaray'da futbolcu arkadaşlarımın rengi sarı-kırmızı, benim yeşil. Gol atınca onlar beraber seviniyorlar, ben hep onlara uzağım. 
 Kalecilik dünyanın en zor görevlerinden biri. Forvet hata yapar, orta saha toparlar. Orta saha yapar, defans toparlar. Ama ben yaparsam arkamda kimse yok. 
 Daha önce hatalar yaptım sonra da yapacağız. Herkesin eleştiri yaparken bizim de insan olduğumuzu unutmaması gerekiyor. 
 Dünya kalecileri arasında sıralamaya girmek gurur verici. Siz beni nereye layık görürseniz görün benim sizin içinizdeki yerim önemli. Neuer çok iyi bir kaleci. 
 Lazio'da oynuyordum ve kulüpte bazı sıkıntılar vardı. Galatasaraylı yöneticiler, menajerimin evine kadar gelmişti. Bu beni çok etkiledi. F.Bahçe'de oynayan Lugano da bana burayı anlattı. Teklifi üç saat düşünmem yetti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...