Muslera halinden çok memnun

Düzenleyen:
Muslera halinden çok memnun

SPOR Haberleri

5 yıldır Türkiye'de olduğunu ve kendisini Türk gibi hissettiğini söyleyen Uruguaylı oyuncu, "2 yıl daha kontratım var, ayrılmayı düşünmüyorum" dedi

Tahsin SEZER/ANTALYA

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, Sivassporlu golcü Aatıf ile birlikte katıldığı TSYD'nin Toros Zirvesi'nde çarpıcı açıklamalar yaptı. 5 senedir Türkiye'de olduğunu ve Türk halkının ilgisinden dolayı kendisini Türk gibi hissettiğini söyleyen Muslera, uzun yıllar Galatasaray forması giymek istediğini söyledi. Sarı-kırmızılı takımla 2 yıl daha kontratının olduğunu hatırlatan Uruguaylı oyuncu, "Burada kendimi evimde gibi görüyorum. Galatasaray'da oynamaktan inanılmaz mutluyum. Kazandığım onca kupa ve başarıdan sonra başka bir yere gitmeyi hiç düşünmüyorum. Ciddi bir teklif gelir, benim ve kulübümün çıkarları doğrultusunda olursa değerlendirebilirim ama şimdi bunu söylemek anlamsız. Hem Galatasaray'da hem de İstanbul'da olmaktan çok mutluyum. Uzun yıllar kalmak istiyorum" dedi. 
“Gol kralı oldum”
Futbola forvet olarak başladığını anlatan Muslera, "15 yaşında futbolcu olmaya karar verdim. Uruguay'da küçükler futbol turnuvasında gol kralı oldum, kalede olmaktan hoşlanmazdım, gol atmayı çok severdim. Ama bir maçta kalecimiz hastalandı ve takımın en uzunu olarak beni kaleye geçirdiler. Sonra devam edildi. İlk başta hoşuma gitmiyordu. Gol atmak keyifliydi, gol yiyince ağlıyordum" diye konuştu. Kendisine Beşiktaş'ın eski kalecisi Oscar Cordoba'yı örnek aldığını söyleyen Uruguaylı oyuncu, Galatasaray'a transferinde de Fenerbahçeli Diego Lugano'nun etkili olduğunu açıkladı. Muslera, Kolombiyalı James Rodriguez'in 2014 Dünya Kupası'nda kendisine attığı efsane gol için de, "Gol yiyecekseniz en iyi golü yiyin. 2010'daki kupada da en güzel golü yemek bana nasip olmuştu. Bazen çaresiz kalıyorsunuz" diye konuştu. 
 

MUSLERA'DAN İNCİLER...
 "Türkiye'de en iyi forvet Burak Yılmaz. Başka bir isim söylemem gerekirse bu de Aatıf Chahechouhe olur."
"Türkiye'deki derbilerin havasını başka hiçbir yerde yaşamadım. Bütün oyuncular maça 15'ten sonra adapte olur."
"Benim için üretilmiş caps'lere çok gülüyorum. Türk insanı gerçekten esprili. Zaman zaman bunlara bakıp eğleniyorum."
"Türkiye'den gittiğimde ilk özleyeceğim şey; insanların gösterdiği ilgi. Yemek olarak da kıymalı yumurtalı pide."

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...