Aslı: Biz rüşvet vermedik

Düzenleyen:
Aslı: Biz rüşvet vermedik

SPOR Haberleri

“IAAF görevlisi Massata Diack bizimle temasa geçti. ‘Bize şu kadar para verin yardımcı olalım’ dedi. Biz kabul etmedik. WADA raporunda hata yaptı, düzeltme geçecekler”

2012 Londra Olimpiyatları’nda 1500 metrede altın madalya kazanan ancak doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıl men cezası alan Aslı Çakır Alptekin’le ilgili WADA’nın hazırladığı rapor ortalığı karıştırdı. Doping raporunun gizlenmesi için Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkanı Lamine Diack’ın oğulları Papa Massata ve Khalil Diack’a rüşvet verdiği belirtilen milli atlet Aslı Çakır Alptekin’in eşi ve antrenörü İhsan Alptekin, iddialara cevap verdi. Alptekin, Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) tarafından hazırlanan raporda yanlış bilgiler bulunduğunu savunarak, “Kendileriyle konuştuk, her an gerekli düzeltmeyi yapmalarını bekliyoruz. Raporlarından rüşvet için anlaşma yaptığımız ve 35 bin avro ödediğimiz kısmını çıkaracaklar” dedi.
Bu hatayı nasıl yaparlar!
IAAF yetkilileriyle görüştüklerini doğrulayan İhsan Alptekin, "İddialarla ilgili bizimle temasa geçildi, görüşüldü, konuşuldu fakat herhangi bir rüşvet vermedik. Böyle bir şey söz konusu değil. Onlar bizden para talep ettiler. Dediler ki ‘Bize şu kadar para verin biz de size yardımcı olalım’ ama biz bunu kabul etmedik. Bu görüşmeden sonra kenara çekildik. Bizden parayı Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) görevlisi Papa Massata istedi. 35 bin avro kaparo verdiğimiz iddiaları yalan. Öyle bir şey yok. Konuyu bu raporu düzenleyen WADA’ya ilettik. Yasal süreci takip edeceğiz. WADA nasıl böyle bir hata yaptı anlamadık" ifadelerini kullandı. Şimdi WADA'nın sunulan raporda düzeltme yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor.

ÇİNTIMAR'DAN RAPOR DEĞERLENDİRMESİ

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, WADA'nın yolsuzluk ve doping iddialarına ilişkin yayımlanan 2. raporunu değerlendirdi. Raporda adı geçen milli atlet Aslı Çakır Alptekin'e, kan değerlerindeki değişiklikler gerekçe gösterilerek şüphe üzerine ceza verildiğini belirten Çintimar, "8 yıllık bir ceza açıkladılar ama bu ceza ile ilgili de net yaptırımlar tarafımıza bildirilmedi çünkü bununla ilgili ne madalya teslimi ne de madalya istenmesi bugüne kadar gerçekleşmedi. Madem biyolojik pasaportta sıkıntı vardı, olimpiyat öncesi  neden açıklamadılar, o zaman Aslı Çakır Alptekin gidip Londra’da koşmazdı" dedi. 
Sporun temizlenmesi şart
Fatih Çintimar, WADA'nın hazırladığı raporda atletizm dünyasıyla ilgili çok vahim iddiaların yer aldığını da sözlerine eklerken, "IAAF'taki kirli ilişkiler ortaya çıktı. Bunlar doğruysa üzerine gidilmelidir. Dünyadaki bütün madalyalar şu an sorgulanabilir. Her yarışmanın sonuçlarında şüphe oluşuyor. Bu süreçte Rus atletlerin korunduğu görülüyor. Bu da yapmamış olsanız bile 'dopingli çıkabilirsin' anlamına geliyor. Dünyada sporda takke düştü, kel göründü artık. Hukukçularımızın raporuna göre bir yol haritası belirleyeceğiz. Sporun temizlenmesi için hamle yapıldı. Futbolda, atletizmde başladı" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...