Galatasaray'a tarihi şok

Düzenleyen:
Galatasaray'a tarihi şok

SPOR Haberleri

UEFA, G.Saray’ın istenen mali kriterleri yerine getirmediğini, şubat ayında gerekli adımların atılacağını açıkladı. Cimbom’u Avrupa’dan men ya da transfer yasağı cezası bekliyor

Beklenen haber geldi ve UEFA, Galatasaray için tehlike çanlarının çalmasına sebep olan açıklamayı dün akşam saatlerinde yaptı. UEFA, Galatasaray'ın 2015-2016 sezonu için gerekli olan mali kriterleri yerine getirmediğini belirterek, "Şubat ayında yapılacak değerlendirmede bir karar verip gereken adımlar atılacaktır" açıklamasında bulundu. Bir süre önce UEFA'dan ek süre isteyen sarı-kırmızılılar bu haberle şoku yaşadı. Şubat ayında Galatasaray'a büyük yaptırımların geleceği belirtildi. Bu durumda iki seçenekten biri uygulamaya konulacak. Bunlardan ilki ve en kötüsü Galatasaray'ın Avrupa kupalarından men edilmesi. Daha önce Beşiktaş, benzer şekilde mali tablolardaki uyuşmazlık sebebiyle UEFA tarafından Avrupa kupalarına katılamama cezası almıştı. Eğer bu senaryo işleme konulursa, sarı-kırmızılılar bu sezon ligi şampiyon bile bitirse bile önümüzdeki sezon Avrupa'ya gidemeyecek.
Donk-Linnes boşuna alınmadı
Galatasaraylı yöneticilerin daha önce de sık sık dile getirdiği bir diğer seçenek ise kulübe transfer yasağının gelmesi. Bu durumda da Beşiktaş için bu sezon uygulamaya konulan cezanın bir benzerine sarı-kırmızılılar tabi tutulmuş olacak. Galatasaray önümüzdeki sezon sattığı oyuncu bedeli kadar harcama yapabilecek. Hatta yıldızlarını elden çıkarma tehlikesiyle karşı karşıya gelecek. En iyi senaryo ise Galatasaray'a para cezası ya da kadro küçültme cezasının verilmesi. Kadro küçültme cezası gelirse, sarı-kırmızılıların oyuncu kadrosu 23'e düşecek. UEFA'nın bu kararının yönetim için sürpriz olmadığı ifade edildi. Bu yüzden devre arası transferlerine yoğunlaşan sarı-kırmızılılar herhangi bir yaptırım gelmeden önce Donk ve Linnes gibi iki oyuncuyu kadroya takviye yaptı. Sarı-kırmızılılar ara transferde en az 2 oyuncuyu daha kadrosuna katmayı düşünüyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...