Galatasaray'da tablo karanlık

/ Kaynak: Fotomaç
Galatasaray'da tablo karanlık

SPOR Haberleri  / Fotomaç

Şimdi herkes yönetimin harekete geçmesini beklerken aksiyon planı hazırlayan Başkan Özbek, en hafif ceza ile sorunu çözmeyi planlıyor

Mali şartları karşılayamadığı gerekçesiyle Avrupa'dan 1+1 yıl men cezası alma ihtimali bulunan G.Saray'ı oldukça zorlu günler bekliyor. Düzenlediği basın toplantısında Başkan Özbek, "Bu acı faturayı ödemek zorunda olduklarını" söylese de transferle ilgili bir soru üzerine, "Mutlaka takviye yapacağız" dedi. Teknik direktör Mustafa Denizli ise; "Bugünkü koşullar bizim transfer politikamızı fazla engellemiyor" iddiasını ortaya attı. Fakat ortada bir gerçek var ki mali anlamda zaten büyük sıkıntı içinde bulunan Galatasaray'ın gelecek sezon Avrupa kupalarından men edilmesi "50 milyon euro", ikinci bir ceza ise artı olarak "50 milyon euro'luk" daha yük getirecek. Bu da zaten bir türlü zararını azaltamayan Galatasaray'ın kasasından toplamda '100 milyon euro'ya yakın bir paranın bir anda uçup gitmesi' anlamına geliyor. 

Harcamalar sürüyor 
Martin Linnes ve Ryan Donk'un bonservisleri için 5 milyon euro'luk bir sorumluluğun altına girmişken ve yeni bir golcü alınması gündemdeyken, yönetimin nasıl bir yol haritası çizeceği büyük merak konusu... Bir süredir UEFA ile temas halinde bulunan ve şubat ayının sonlarında komite ile yeniden masaya oturacak olan Dursun Özbek'in Galatasaray'ın en az ceza ile kurtulması için kolları sıvadığı ifade edildi. Bu duruma karşı bir aksiyon planı hazırlayan Başkan, bir türlü işlerliğe kavuşturulamayan Riva projesini devreye sokacak. Riva arazisi, genel kurulun da onayı ile ya inşaat firmalarına kiralanacak ya da satılacak. Diğer yol ise çok dillendirilmese de oyuncu satarak maliyetleri düşürmek. Eğer Riva'dan beklenen gelir sağlanamazsa takımın en değerli isimleri Muslera ve Sneijder ile Burak satış listesine konulması da gündemde... 

İnşaat hızlandı 
Böylece Galatasaray hem yüksek ücretlerden kurtulacak hem de kasaya para girecek. Ayrıca Mecidiyeköy'de yapımı süren otel inşaatı da hızlandırılacak. Bunları üst üste koyacak olan yönetim, şubat ayındaki toplantıda UEFA'yı zararın düşürülmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını anlatarak ikna etmeye çalışacak. 

SPOR
Kaynak: Fotomaç
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...