THY Euroleague’de Türk derbisi

/ Kaynak: İHA
THY Euroleague’de Türk derbisi

SPOR Haberleri  / İHA

THY Euroleague Top 16 E Grubu 4. haftasında Darüşşafaka Doğuş, yarın saat 20.00'de Fenerbahçe'yi konuk edecek.

THY Euroleague Top 16 4. haftasında Türk derbisi heyecanı yaşanacak. E Grubu’nda yer alan iki Türk takımından Darüşşafaka Doğuş, yarın saat 20.00’de Wolkswagen Arena’da Fenerbahçe ile karşılaşacak. E Grubu’nda 3 hafta geride kalırken sarı-lacivertliler, namağlup liderlik koltuğunda oturuyor. Daçka ise son sırada ve henüz galibiyeti bulunmuyor.

AVRUPA ARENASINDA İLK RANDEVU
Darüşşafaka Doğuş ile Fenerbahçe THY Euroleague’de ilk kez karşı karşıya gelecek. İki ekip bugüne kadar Spor Toto Basketbol Ligi'nde 47 kez karşı karşıya geldi. Daçka 20 kez parkeden galip ayrılırken, sarı-lacivertliler ise 27 kez rakibini mağlup etmeyi başardı.

İKİ TAKIMI DA YABANCILAR SIRTLIYOR
Fenerbahçe’de Jan Vesely 13.3 sayı ile takımının sayı yükünü çekerken, Darüşşafaka Doğuş’ta ise Scottie Wilbekin 9.6 sayı ortalamasıyla oynuyor. Ribaundlarda da takımında lider olan Vesely 6.9 ortalama ile oynarken, Daçka’da ise Semih Erden 5.7 ortalama tutturdu. Fener’de Ali Muhammed 4.2 asist ile takım arkadaşlarına yardım ederken, Darüşşafaka Doğuş’ta Jamon Gordon ise 3.8 asist ile mücadele ediyor.
Öte yandan Darüşşafaka Doğuş’ta Jamon Gordon, 17 sayı daha bulması durumunda THY Euroleague’deki kariyerinde 1000. sayı barajını yakalamış olacak. Marcus Slaughter’ın ise 500 sayı barajına ulaşması için 3 sayı atması gerekiyor.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...