İlk penaltı hatalı

İlk penaltı hatalı

SPOR Haberleri

Pereira, "Hakemler bize penaltı vermiyor" diyordu... Hakemler artık penaltı vermeye başladı...

Bu yazacağım yorum bundan önceki Fenerbahçe maçlarındaki yorumların aynen, tıpatıp bir benzeridir. Fenerbahçe açısından oyun şu şekilde oynanıyor; topu kaptırdığında rakibe baskı yap, topu kap, hücum etmeye çalış, atabilirsen at, atamazsan kısır bir şekilde karşılaşmayı bitir. 

Rize'nin hatası 
Ç.Rizespor ise dünkü maçta Fenerbahçe karşısında nasıl oynanmaması gerekiyorsa öyle oynadı ve adeta Fenerbahçe'nin kazanmasına yardım etti. Rakibin Fenerbahçe ise asla uzun uzun topa vurmayacaksın. Topu verip, alacaksın, boşa çıkacaksın. Topla uzun süre oynarsan, topu ayağında tutarsan Fenerbahçeli futbolcular ya topu alıyorlar ya da faul yaparak rakiplerinin hücuma çıkmasını engelliyorlar. Yani Fenerbahçe'ye karşı oynarken topu alıp, açacaksın. Topu verip alacaksın.
Asla ayağında tutmayacaksın.
Fenerbahçe bu presi iyi yapıyor. Hakkını vermek lazım. Yani Fenerbahçe oyunun defans tarafının hatasını çok az yaparak oynuyor. Ancak Fenerbahçe'nin hücum oyunu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
Yine tek farklı bir galibiyet aldılar.
Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Pereira "Fenerbahçe'ye penaltı verilmiyor"diyordu...
Hakemler şimdi başladılar penaltı vermeye! Anlaşılan o ki Pereira artık maçlardan sonra eşine bol bol pasta götürecek.
Dün sahada üç penaltı izledik.
Peki Fenerbahçe'nin kazandığı ilk penaltı, penaltı mıydı? Kesinlikle değil. İkinci penaltı, penaltı mıydı? Evet. Fenerbahçe'nin aleyhine verilen penaltı penaltı mıydı?
Evet. 

Van Persie mutlu değil 
Hakemler Alves konusunda da çoğu zaman yanlış kararlar veriyorlar.
Tamam Alves'in dirsekleri ile kolları ile faullü hareketleri var ama zaman zaman bunu atlıyorlar.
Ancak hakemler şuna dikkat etmiyorlar; Alves havaya çıkarken büyük avantajı var. Rakiplerinden fazla yükseğe sıçrayabiliyor.
Aşağı inerken de rakiplerinin üzerine basıyor gözüküyor. Bunlar kesinlikle faul değil. Ancak hakemler Alves'in bu pozisyonlarına çoğu zaman faul çalıyorlar.
Van Persie bu Fenerbahçe'de de bu teknik direktör Pereira ile mutlu değil. Sezon sonunda teknik direktör Pereira giderse Van Persie kalır. Gitmezse Van Persie gider. Bu durum Van Persie'nin yüz ifadelerinden net bir şekilde okunuyor.
Kar yağışı psikolojik olarak Fenerbahçe'nin lehine işledi. Çünkü oynanmamış da olsa Beşiktaş'ın kazanılmamış puanları var. Her ne kadar da Beşiktaş'ın kazanacağı belli değilse de bu durum sarılacivertli futbolcuları rahatlatır.
Beşiktaşlı oyuncularda ise baskı oluşturur. Bu baskı artık Beşiktaş'ı etkileyecektir. Gelecek maçlarda 
bunu net olarak görürüz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...