Aslan'dan bile bile lades

Aslan'dan bile bile lades

SPOR Haberleri

Son 6 yılda bonservis ve futbolcu ücretlerine 530 milyon Euro ödeyen Galatasaray, Avrupa arenasından 1+1 yıl men tehlikesiyle baş başa kaldı

Finansal Fair Play kriterlerine uymadığı için Avrupa'dan 1+1 yıl men edilme tehlikesi yaşayan Galatasaray için kötü senaryo adım adım yaklaştı. 2010-2011 sezonundan itibaren son 6 yılda transfer ettiği 67 futbolcu için Cimbom'un kasasından 150 milyon Euro bonservis bedeli çıkarken, Hajrovic, Salih Dursun, Tarık Çamdal, Ontivero gibi isimlere ödenen ciddi bonservis bedellerinin karşılığının alınamaması sorunu büyüttü. Sarı-kırmızılı kulübü UEFA nezdinde asıl zora sokan ve başkan Dursun Özbek'in "Son 3 yılda tolere edilen 30 milyon Euro zararı 130 milyon Euro aşmışız" dediği sorunun asıl kaynağı ise futbolculara ödenen astronomik rakamlar... Galatasaray'ın söz konusu 6 sezonda futbolcularına ödemeyi taahhüt ettiği rakam tam 380 milyon Euro. Özellikle Ünal Aysal döneminde başlayan ve bu sezon Sabri'nin yeni sözleşmesiyle taraftatarların tepkisinin tavan yaptığı anlaşmaların zam yapılarak yenilenmesi bu açığın oluşmasında ciddi bir rol oynadı. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...