Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fener şen şakrak

Düzenleyen:
Fener şen şakrak

SPOR Haberleri

Rakibini yenmekten başka çaresi olmayan sarı-lacivertliler müthiş futboluyla hedefine ulaştı. Volkan Şen’le açılan perde, Nani’yle kapandı. Kanarya hem zirveyi, hem de ikili averajı eline geçirdi

MURAD TAMER
Türkiye'nin nefesini tutarak beklediği, sezonun tartışmasız en iyi iki takımının Kadıköy'deki kapışmasında Fenerbahçe çok üstün bir oyunla Beşiktaş'ı devirdi: 2-0. Taraftarlar daha iki takımın sahadaki dizilişini çözmeye çalışırken gol geldi. Henüz 1. dakikada kazanılan serbest vuruşta Caner bütün savunmayı ters köşeye yatırarak topu Volkan'a ortaladı. Genç yıldız havadan gelen topa voleyi yapıştırarak ağları sarstı: 1-0. Golden sonra tansiyon daha da arttı. Cüneyt Çakır kartlarıyla Avrupa'da hiç bir maçta rastlamadığı gerilimi düşürmeye çalışıyordu. Beşiktaş'ın gole ihtiyacı vardı ancak F.Bahçe'nin rakip yarı alandaki amansız presi, top kullanmadaki ustalıklarıyla bilinen siyah-beyazlıları çaresiz bırakıyordu.
Q17'DeN ŞAŞIRTAN VURUŞ
İlk yarıda Beşiktaş'ın sağ kanadına nefes aldırmayan Volkan'ın yanı sıra Van Persie de bulduğu fırsatları değerlendiremedi. Hiç beklenmedik anda 3 pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Quaresma bomboş pozisyonda kendisinden hiç beklenmeyecek şekilde topu dışarı vurdu. F.Bahçe Diego ile çok net fırsatı yine gole çeviremedikten sonra kazanılan korner vuruşunda Alves'in kafa şutunu Oğuzhan çizgiden çıkardı. Sarı-lacivertlilerin ilk yarıdaki bariz üstünlüğü soyunma odasına girilirken de tabelaya yansıyordu: 1-0. 
VOLKAN geçit vermedi
Şenol Güneş ikinci yarıda Olcan'ın yerine Gökhan Töre'yi sahaya sürmesi dengeleri değiştirdi. Marcelo'nun 51'de kornerden gelen ortaya vurduğu kafa şutunda top direğe çarpınca Kadıköy'de bir anlık sessizlik oluştu. Kaleci Volkan 56'da önce Gomez sonra İsmail, bir dakika sonra da Atiba'nın şutlarını kurtararak devleşti. Beşiktaş'ın artan baskısı üzerine Pereira'nın önlemi Diego-Ozan ve Alper-Nani değişiklikleri oldu. Portekizli çalıştırıcı bu tercihleriyle 12'den vurdu. Ozan'ın 82'de sökerek kaptığı topu 'al da at' dercesine verdiği Nani fileleri havalandırınca Kadıköy'de 2-0'ın coşkusu yaşanmaya başladı. Kalan sürede skor bozulmayınca F.Bahçe temponun bir an bile düşmediği güç gösterisinden zaferle ayrılarak Beşiktaş'ı koltuğundan indirdi ve maç fazlasıyla zirveye yerleşti.

Persie: Şampiyon olacağız

Robin van Persie maç sonrası, "Bizim için kritik bir karşılaşmaydı. Kaybetseydik fark 7 puana çıkacaktı. Volkan ve Alper başta olmak üzere herkes çok iyiydi" derken, "Hak ederek kazandık. Şu anda lideriz. Beşiktaş'ın bir maçı eksik ama Trabzon'a gidecekler. Onları zor mücadele bekliyor. Yarışı sonuna kadar götürürler fakat biz de şampiyonluğa inanıyoruz. Son iki maçta 90 dakika oynadım. Çok mutluyum. F.Bahçe'ye her şeyimi vermek için geldim. Oynadıkça daha iyi oluyorum" sözlerini kullandı. 

Pereira: Üçünü de istiyoruz

F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira gelen gollerde büyük sevinç yaşadı. Maçın bitişiyle oyuncularını tebrik eden Portekizli teknik adam, "Avrupa'da ülkeyi temsil ediyoruz. Bu ülke bayrağını dalgalandırıyoruz. Moskova'ya gittik ve uzun bir seyahat sonunda bu maça çıktık" derken, "İlk yarıda çok iyiydik ve birden çok gol atabilirdik. Teknik ekibime teşekkür ederim, ilk goldeki organizasyonda fikir benim değildi. O bir laboratuvar çalışmasıydı" sözlerini kullandı. Pereira, "Beşiktaş da zaman zaman kalitesini gösterdi. Şampiyonluk yarışı son ana kadar devam edecek. Bu akşamdan mutluyum. Yarışta sonuna kadar var olduğumuzu gösterdik" şeklinde konuştu. Başarılı teknik adam, "Avrupa'da sonuna kadar gitmek ve kupa ile ligi de kazanmayı hedefliyoruz. Üç kulvarda da mutlu sona ulaşmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.  

Fener şen şakrak

Fener şen şakrak

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...