Avrupa aşkına

Düzenleyen:
Avrupa aşkına

SPOR Haberleri

Cezanın bu yıl ‘yürürlüğe’ girmesi için Avrupa’ya gidecek bir derece yapması gereken Galatasaray, ‘en kestirme yol’ olan kupaya sarıldı. Aslan soğuk terler döktüğü maçta Akhisar’ı eleyip yarı finale çıktı

BURHANCAN TERZİ

Süper Lig'de bu sezon tam bir çöküş yaşayan, Avrupa'da umduğunu bulamayan Galatasaray; tek tutunduğu "dal" olan Türkiye Kupası'nda yoluna devam etmeyi başardı. 2-1'in rövanşında Arena'da Akhisar'la berabere kalan sarı-kırmızılılar yarı final biletini kaptı. Mustafa Denizli'nin istifasının ardından yerine getirilen Orhan Atik yönetiminde ilk maçına çıkan Cimbom, ilk yarıda son zamanların en iyi futbolunu oynadı. Orta alanda Bilal ile Selçuk'un uyumu neticesinde hücuma çok iyi başlayan sarı-kırmızılılarda Sneijder yıldızlaştı. Hollandalı'nın liderliğinde rakibini pasivize eden, Galatasaray, 10. dakikada skor üstünlüğünü de yakaladı. Sağ tarafta topla buluşan Denayer, çizgiye inmeden önde direğe ortaladı. Topa doğru hareketlenen Umut, son hamleyi yapamazken Douglao ters bir kafa vuruşuyla kendi kalesine gol attı: 1-0. Sarı-Kırmızılılar öne geçtikten sonra daha da efektif futbol ortaya koyarken özellikle kusursuz pas trafiği göz kamaştırdı. Galatasaray ilk yarıda birçok net pozisyon bulurken, Umut ve Yasin fırsatlardan yararlanamadı. 
Aslan'a şok
Aksihar, ikinci yarının hemen başında G.Saray'a "Atamayana atarlar" sözünü hatırlattı. 47'de sağ çaprazdan serbest vuruş kazanan Manisa temsilcisi, Rodallega'nın kafası sonucunda golü buldu: 1-1. Cimbom şoku atlatıp tekrar oyuna ağırlığını koymaya çalışırken, 51'de Sneijder kariyerinin en talihsiz anlarından birini yaşadı. Sağ kanatta topla buluşan Umut, koşu gösteren Sneijder'e yerden harika ortaladı. Ancak Sneijder  6 pas içerisinde bomboş kaleye topu yuvarlamak yerine auta vurdu. G.Saray turu getirecek, Akhisar maçı uzatacak golü ararken özellikle son yarım saatlik bölümde G.Saray kalesi büyük tehlikeler atlattı. 66'da Rodallega, 69'da Muğdat ile gole yaklaşan Akhisar, 80'de çok net bir gol kaçırdı. Grbic ceza alanına girip, içeri çıkardı. Soner boş kaleye topu göndermek istedi ancak Denayer topu çizgiden çıkardı.  Kalan bölümde iki taraf da gol bulamayınca maç 1-1 sona erdi.

Avrupa aşkına

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...