Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sharapova'nın kariyeri tehlikede

Sharapova'nın kariyeri tehlikede

SPOR Haberleri

Tenisin en gözde yıldızlarından Maria Sharapova'nın iki büyük sponsoru, 10 milyon dolarlık anlaşmalarını iptal ediyor...

Avustralya Açık'ta doping testinden geçemediğini basın toplantısı düzenleyerek gözyaşları içerisinde açıklayan Maria Sharapova, "Büyük bir hata" olarak nitelediği krizden kolay kurtulamayacak gibi görünüyor. Meldonium maddesini 10 yıldır kullandığı söyleyen ve 1 Ocak itibariyle yasaklı madde listesine girdiğini atladıklarını itiraf eden Maria Sharapova'nın bu özrü ve savunmasına karşın Nike ve Tag Hauer, sponsorluktan çekilme kararı aldı. Tag Hauer'in sözleşme yenilememe kararı aldığı Rus tenisçi, Nike sözleşmesini de kaybetmenin eşiğinde. Yıllık zararı toplam 10 milyon doları bulan Maria'nın uzun vadeli kaybı 70 milyon doları geçecek. Ceza tarafında da Sharapova cephesi sıkıntıda. Rus yıldızın bu ilacı performans artırıcı olarak kullandığı ortaya çıkarsa cezası 4 yılı geçecek, bilinçsiz bir kullanım olduğu belirlenirse ceza 2 yıla inecek.

Meldonium maddesi nedir?

 Normalde kalp rahatsızlıklarında kullanılan Meldonium ilacı, kan dolaşımını hızlandırdığından idman kapasitesini arttırıyor. Baltık ülkeleri ve Rusya'da kullanılan ilaç, ABD ve Avrupa'nın kalanında ise yasak... Bu arada Sharapova'dan sonra Rus sürat patencileri Semyon Elistratov, Pavel Kulizhnikov ve voleybolcu Aleksander Markin'in de doping testlerinde meldonium maddesine rastlandı.

İlaç firması ateşe benzin döktü!

 Sharapova'nın kullandığı meldonium adlı yasaklı maddenin üretici firması, ilacın tedavi süresinin 4-6 hafta olduğunu açıkladı. Grindeks adlı Letonya firmasından yapılan açıklamada, Sharapova'nın sağlık nedenleriyle 10 yıldır kullandığını söylediği Mildronat adı da verilen kan akışını artıran ilacın normal tedavi süresinin kısa olduğunu vurgulaması Rus tenisçiyi zor durumda bırakabilir.

'Maria'nın utancı'

Maria Sharapova'nın basın toplantısı, Avrupa medyasında da geniş yankı uyandırdı. Ünlü tenisçinin doping itirafı, Avrupa'daki hemen her gazetenin manşetinde yer alırken, The Daily Telegraph, "Sharapova'nın utancı" manşetini kullandı. La Gazzetta dello Sport ise "Sharapova şoku" ifadesine yer verdi. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...