CAS cezayı kaldırır

Düzenleyen:
CAS cezayı kaldırır

SPOR Haberleri

Aysal dönemi yüzünden Avrupa’dan men edildiklerini ima eden G.Saray Başkanı, “Aynı savunmayı biraz daha değiştirerek CAS’ta yapacağız. Ceza ortadan kalkacak” dedi

Galatasaray'da merakla beklenen divan toplantısı gerçekleşti. Camia Dursun Özbek'in yapacağı açıklamaya kilitlenirken, başkan UEFA'ya yaptıkları savunmanın ve gelen cezanın detaylarını anlatarak konuşmasına başladı. Davayı CAS'a taşıyacaklarını ifade eden Özbek, "Duruşmada, 'UEFA, en kötü cezayı verdi. G.Saray, Türkiye'yi en çok temsil eden marka. Ceza uyarı anlamında olursa, iyi olur' dedik. Bize, "Eğer bu kadar zararda olduğunuzu söyleseydiniz, biz size 5 yıl süre verirdik. Neden şeffaf olmadınız?" dediler. Yeni yönetim olduğumuzu, G.Saray'ı bu durumdan çıkaracağımızı belirttik. Belli bir oradan etkilendiklerini zannediyorum. Neticede 1+1 yıllık olan ceza sadece 1 yıl oldu. 10 milyon avro şartları kaldırıldı ve bu duruma geldik. Bunu başarı olarak anlatmıyorum. UEFA'dan hiç ceza almasaydık bu başarı olurdu. İnatla konuyu CAS'a taşıyoruz. Aynı savunmayı biraz daha değiştirerek CAS'ta yapacağız. İnşallah ceza ortadan kalkacak" diye konuştu. 
Bilekliğin maliyeti 80 kuruş
Camiada büyük tartışmaya sebep olan "bileklik" konusuna da açıklık getiren ve önceki dönemlerdeki hesapları uluslararası firmaya inceleteceklerini açıklayan Özbek,  “G.Saray iyi yönetildiği zaman kâr edebilecek bir kurum, bunu ispatladık. Bileklik kampanyası yaptık. Hemen laf atmaya başladılar. Bilekliğin Galatasaray'a maliyeti 80 kuruş, satış 10 TL. Neden sataşırsın, beni aramazsın? Arayıp başkan bunu kaça yaptırdığımızı sormazsın? Bileklik birlik ve beraberliğin sembolü. Bileklik ilk çıkarken 1 milyon satarsak 'İyi' dedik. 1 milyonu geçtik, mayısa kadar devam edecek, 2, 2,5 milyonu bulacağız" ifadelerini kullandı. 
65 milyon avroyu geçme!
Futbolda bazı tasarrufların yapılacağının altını çizen G.Saray Başkanı, "Futbolda daha önceki dönemlerdeki harcamaların belli bir oranda aşağı çekilmesi lazım. Bu kriteri o dönemde UEFA getirdi. UEFA 'Ödemeleri 65 milyon avro seviyesinde tutmalısın' diyor. Önceden maaşlar 105 milyon avro seviyesindeymiş. Rakamlar yarı yarıya inmek zorunda kalınca, bazı harcamalara dikkat etmek zorundasınız. Bunu yaparken sportif başarıdan eksik kalmayı düşünmedik. En iyi başarıyı kovalıyoruz. Hem kupada hem ligde" diye konuştu.

Ada davasının peşindeyiz

Galatasaray Adası hakkında da konuşan Dursun Özbek, "Dava mayısta görülecek. Kiracı süreyi uzatarak bedavaya işletmeyi elinde tutmak istiyor" dedi. Kalamış'ta da işletmecinin değişmesi yönünde karar alındığını ve ona bağlı dava açıldığını ifade eden G.Saray Başkanı, "Kiracı ile konuştuk, kontrat olmadığını söyledi. 'Çık' dedik ama 'Masrafım var, verin paramı gideyim' dedi. Daha Kalamış'la ne kadar uğraşırız belli değil" ifadelerini kullandı. Özbek amatör şubelerle ilgili olarak da, "EuroCup'ta final şansımız oldukça yüksek. Basketbolda zarar 2013 yılında 25 milyon dolar, Bizim dönemimizde 6 milyon dolar. Bir dalda başarılı olmak için milyon dolarlar harcamaya gerek yok. Mücadele ettiğimiz takımlar 20-25 milyon dolar bütçeli ama onlardan geri kalmıyoruz" dedi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...