HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Haydi Fener! Çeyrek final aşkına

Düzenleyen: /
Haydi Fener! Çeyrek final aşkına
Fenerbahçe, Haber

SPOR Haberleri

Türkiye’nin Avrupa’daki tek temsilcisi Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında bugün Portekiz'in Braga takımıyla karşılaşacak. Ülker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Fransız hakem Clement Turpin yönetecek.

Kadıköy’de Avrupa'daki 7 maçlık yenilmezliğini de sürdürmeyi hedefleyen sarı-lacivertlilerde, cezalı Diego takımını yalnız bırakacak. Celtic maçında kırmızı kart gören Brezilyalı, bu maçla cezasını tamamlayacak. Sakatlığı bulunan Markovic de forma giyemeyecek. 

VITOR PEREIRA, BRAGA DERSİNE ÇOK İYİ ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ
BENİ ŞAŞIRTAMAZLAR

Portekiz ekibini çok iyi tanıdığını söyleyen F.Bahçe Teknik Direktörü, “Türk taraftarlar Braga’yı gördüklerinde şaşırabilir ama ben şaşırmayacağım, çünkü onları biliyorum” dedi
Avrupa Ligi Son 16 ilk maçında Portekiz temsilcisi Braga’yı ağırlayacak Fenerbahçe’de Teknik Direktör Vitor Pereira kendinden emin konuştu. Portekizli çalıştırıcı maça yönelik düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’de Porto, Benfica ve Sporting biliniyor ama ben Braga’yı da çok iyi tanıyorum. Braga iyi oyunculardan kurulu, hedefleri olan bir takım” dedi. “Türk taraftarları Braga'yı görünce şaşırabilir ama ben şaşırmayacağım, çünkü onları biliyorum” ifadesini kullanan Pereira, “Braga kaliteli bir takım ancak biz de kaliteliyiz. Kendi kozlarımız var, zaaflarımız var, tıpkı Braga'nın olduğu gibi. Aslında bütün Avrupa takımlarının aynı sorunları var. İki maçın da son derece çekişmeli ve zorlu geçeceğini düşünüyorum” dedi.
Favori sahada belli olur
Braga Teknik Direktörü Fonseca’nın “Fenerbahçe favori” açıklamasına değinen Vitor Pereira, “Neden böyle bir açıklama yaptığını da biliyorum” derken, “İki takım da iyi olduğu için burada. Ancak favori sahada belli olur. Braga iyi bir takım ve benim en büyük avantajım onları iyi tanımam. Oyuncuları, hocalarını tanıyorum ve buraya nasıl geleceklerini, hangi mantalitede oynayacaklarını biliyorum. Oynamayı seven iki takımın çok iyi bir gösterisi olacak” diye konuştu. Portekizli hoca, sahaya süreceği kadro için ise “Her takım, kendi hocasının isteklerine göre sahaya çıkar. Görev vereceğim oyuncular elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan kazanmak isteyen bir 11 olacak” diye konuştu.  > M.Emin ULUÇ

Haydi Fener! Çeyrek final aşkına

VAN PERSIE’DEN BRAGA YORUMU: KOLAY LOKMA DEĞİL
Fenerbahçe’nin Braga karşısındaki en büyük gol umudu olan Robin van Persie, Portekiz ekibine saygı duyduğunu söyledi. “Braga geçen hafta Porto’yu 3-1 yendi. Bu durum aslında onların ne olduğunu anlatıyor” diyen Hollandalı, “Rakip önemli ama önemli olan bizim ne yapacağımız. Onlara saygı duyacağız. Ancak biz de saygıyı hak eden bir takımız ve sahada bunu göstereceğiz” açıklamasında bulundu. RvP, “Avrupa’da herkes deplasman golünün önemini biliyor” vurgusuyla da tur için gol yemeden kazanmaları gerektiğini ifade etti.

F.BAHÇE NOTLARI

En önemli maçımız
Avrupa Ligi’nde hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyleyen Luis Nani, Braga karşılaşması için “Sezonun en önemli maçlarından biri olacak” yorumunu yaptı. Portekizli, “Sezonun geri kalanı için çok şey kazandırabilecek bir maç. O nedenle kazanmak için sahada olacağız” diye konuştu.

Sahamızda kazanacağız
Fenerbahçe’nin Avrupa kalecisi Fabiano, “Braga’yı yenmek için her şeyi yapacağız” dedi. Tecrübeli file bekçisi, “Bu maçtan en iyi sonucu almak için mücadele edeceğiz. Kendi sahamızda oynuyoruz. Rakibimize saygıda kusur etmeden, taraftarımızın da desteğiyle, ihtiyacımız olanı almak istiyoruz” yorumunu yaptı.

Gökhan Gönül idmana çıktı
F.Bahçe dünkü idmanıyla Braga hazırlıklarını bitirdi. Pereira oyuncularına pas ve pres çalışmasının ardından taktik idman yaptırdı. Kaburgasında kırık olan ve son Akhisar maçında forma giymeyen Gökhan Gönül son çalışmada kendini denedi. 

Fener'den korkmuyoruz
Braga Teknik Direktörü Paulo Fonseca, "Fenerbahçe bir dünya devi, dünyaca tanınan çok fazla oyuncusu var. Herhalde Braga'nın 3-5 katı bütçesi var. Elimizden geleni yapacağız. Kazanmak yönünde isteğimiz var. Fenerbahçe'den korkmuyoruz" açıklamasında bulundu. 

UEFA’DA BUGÜN
20.00 Basel-Sevilla
20.00 B.Dortmund-Tottenham
20.00 S.Donetsk-Anderlecht
22.05 A.Bilbao-Valencia
22.05 Liverpool-M.United
22.05 Sparta Prag-Lazio
22.05 Villarreal-B.Leverkusen

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...