Paris Saint-Germain eze eze şampiyon!

Düzenleyen:
Paris Saint-Germain eze eze şampiyon!

SPOR Haberleri

Paris Saint-Germain, Ligue 1'in bitimine 8 hafta kala 9-0'lık skorla şampiyonluğunu ilan etti.

Fransa Ligue 1'de 2015/16 sezonunun şampiyonu Paris Saint-Germain oldu! Ligin 30. haftasında Troyes ile deplasmanda karşılaşan PSG, mücadeleden 9-0 gibi tarihi bir skorla ayrıldı ve bitime 8 hafta kala, peş peşe 4'üncü, toplamda 6'ncı şampiyonluğunu garantiledi. "Fransa liginde en fazla şampiyonluk yaşayan takım" unvanını, 10 kupayla Saint Etienne elinde tutuyor. PSG aynı zamanda "Ligue 1 tarihinin en farklı deplasman galibiyeti"ni elde etti.

Stade de l'Aube'de oynanan mücadelede Paris ekibine galibiyeti getiren goller, 13. ve 75. dakikalarda Cavani, 17. dakikada Pastore, 19. dakikada Rabiot ile 46, 52, 55 ve 89. dakikada Ibrahimovic'ten geldi. İsveçli yıldız Ibrahimovic, kariyerinde 4. kez bir maçta 4 gol atmış oldu. Öte yandan Troyes'te Karaboue 74. dakikada gördüğü kırmızı kart ile takımını 10 kişi bıraktı.

Bu skorun ardından PSG puanını 77 yaptı ve en yakın takipçisi Monaco'nun 25 puan önüne geçerek, Ligue 1 şampiyonluğuna ulaştı.

PSG, Ligue 1'in 31. haftasında evinde Monaco'yu konuk edecek ve şampiyonluğunu taraftarı ile birlikte kutlayacak.

Paris Saint-Germain eze eze şampiyon!
PSG'den "erken" şampiyonluk

Paris ekibi, 2006-07 sezonunda, Gerard Houllier yönetiminde 5 hafta kala şampiyonluğa ulaşan Lyon'u geçerek "Fransa liginde şampiyonluğu en erken garantileyen kulüp" unvanını aldı.

PSG ayrıca "liginde şampiyonluk ipini en hızlı göğüsleyen Avrupa kulüpleri"nden biri oldu. Bayern Münih, Pep Guardiola'nın takımın başına geçtiği 2013-14 sezonunda, 18 takımlı Almanya Birinci Ligi'nde (Bundesliga) bitime 7 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti. Manchester United da Alex Ferguson'ın çalıştırdığı 2000-01 sezonunda, 20 takımın mücadele ettiği İngiltere Premier Lig'de 5 hafta önceden kupayı garantilemişti.

Takvim 13 Mart'ı gösterirken 30 maç sonunda şampiyon olan PSG, Bundesliga'daki 27. maçını oynadığı 25 Mart 2014'te şampiyonluğa uzanan Bayern Münih'e ait "Tarih bakımından Avrupa'nın 5 büyük liginde en erken şampiyon olan takım" rekorunu kırmayı da başardı.

2012'de Katar sermayesi tarafından alındığından bu yana Ligue 1'i domine eden PSG, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi, Fransa Kupası ve Fransa Lig Kupası'nda da yoluna devam ediyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...