Seyircisiz oynanacak kararına Galatasaray'dan itiraz

Düzenleyen:
Seyircisiz oynanacak kararına Galatasaray'dan itiraz

SPOR Haberleri

G.Saray Başkanı Dursun Özbek’in, Bakana Kılıç'a ve TFF'ye, “Güvenlik problemi varsa biz maça çıkmıyoruz” dediği öğrenildi

İl Spor Güvenlik Kurulu’nun derbinin seyircisiz olarak oynanacağını açıklamasının hemen ardından Galatasaray Yönetimi, büyük bir diploması trafiğine başladı. Maçın seyircisiz oynanmasının Galatasaray’ın ev sahibi avantajını da elinden almak anlamına geleceğini belirten sarı-kırmızılılar hemen TFF ile irtibata geçerek, “Seyircisiz oynanacaksa maç ertelensin” talebinde bulundu. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in de Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı arayarak “Güvenlik problemi varsa biz maça çıkmıyoruz” dediği iddia edildi. Derbinin ertelenmesi için yapılan resmi başvurular sonuç verirken, kısa bir süre sonra derbinin güvenlik gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.
Futbolcular tesisten çıkmadı
Yönetiminin erteleme girişimlerinde bulunduğu dakikalarda Florya Metin Oktay Tesisleri'nde büyük bir belirsizlik yaşandı. Oyuncular ve teknik ekip, konu ile ilgili yönetim ile görüşerek bilgileri almaya devam etti. Tesislerin dışında da bir grup taraftar ve basın mensuplarının da bekleyişi sürdü. Sarı-kırmızılı futbolcular da kampta aileleri ve yakınları ile sürekli telefonla konuşarak durum hakkında fikir alışverişinde bulundu. Derbinin ertelendiği haberi Florya'ya ulaştıktan sonra futbolculara tesislerden ayrılabilecekleri iletildi. İlk olarak kaleci antrenörü Claudio Taffarel, Fernando Muslera ve ardından Yasin Öztekin tesislerden özel araçlarıyla çıkış yaptı. Daha sonra kalan futbolcular da evlerinin yolunu tuttu. 
     >M.Emin Uluç

UMUT BULUT UNUTULMADI

Maç öncesi G.Saray taraftarları Ankara'daki hain terör saldırısında babasını kaydebeden Umut Bulut'u unutmadı. Umut için bir başsağlığı pankartı hazırlayan sarı-kırmızılı taraftarlar karşılaşmanın oynanmaması üzerine pankartı toplayarak TT Arena'yı terketti. Taraftarlar ayrıca İspanya'da Rumen kadınlara para atan PSV taraftarlarının bu iğrenç eğlencesi için de, "Sizin insanlığınız paranızdan daha değersiz" anlamında ingilizce pankart açtı. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...