Aslan destanı

Düzenleyen:
Aslan destanı

SPOR Haberleri

İlk maçı 10 sayı farkla kaybeden Cimbom, Alman ekibini rövanşta 13 sayı farkla yenerek büyük bir zafere imza attı

Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçında Almanya'nın Bayern Münih takımını 72-59 yenerek büyük bir zafere imza attı. Deplasmanda oynanan ilk müsabakayı 10 sayı farkla 99-89 kaybeden sarı-kırmızılı takım, rövanşı 13 sayı farkla kazanarak adını yarı finale yazdırmayı başardı ve üzüntülü günler geçiren ülkemizi sevince boğdu. Aslan maça iyi girdi. Schilb ve Green'in sayılarıyla öne geçen temsilcimiz Thompson, Renfroe ve Gavel'in basketlerine engel olamadı. Sinan, Micov, McCollum ve Schilb'le 15-1'lik seri yapan Cimbom 2. çeyreğe 23-14 üstün geçti. B.Münih Zipser ve Savanovic'le skor üretse de temsilcimiz savunmada çok iyiydi. Ardı ardına gelen basketlerle G.Saray soyunma odasına da 43-25 galip döndü. 
Nefesler tutuldu
Son iki periyotta nefesler tutuldu. Alman ekibi Bryant, Gavel ve Thompson'la farkı kapatmaya başladı. Aslan'a 11 sayılık fark gerekiyordu. 29'da fark 8'e indi: 51-43. Son çeyreğe de 54-45'lik G.Saray üstünlüğüyle girildi. Bu bölümde sarı-kırmızılı ekibimiz dış atışları kaçırmaya başladı. Renfroe üçlükleriyle can sıktı. Micov ve Sinan ipleri eline alınca skor kısırlığımız bitti. Özgüven yakalayan oyuncularımız McCollum ve Davis'in çabalarıyla 37. dakikada farkı yeniden 10 sayının üzerine taşıdı: 68-55. 
Öyle bir 32 saniye ki...
Müsabakanın son 32 saniyesine 70-59 Galatasaray Odeabank üstünlüğü ile girilirken, Alman ekibinin hücumdan yararlanamaması ve yapılan faul sonrası McCollum, bitime 4,9 saniye kala farkı 13 sayıya (72-59) getirdi. Bayern Münih'in son hücumda basket üretememesi sonrası sarı-kırmızılı ekip, karşılaşmadan 72-59 galip ayrıldı ve adını yarı finale yazdıran taraf oldu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...