Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

11 nisan 2016 eve dönüş

Düzenleyen:
11 nisan 2016 eve dönüş

SPOR Haberleri

İşin sonuna geldiklerini söyleyen Başkan Orman, “Bir saray yaptık. Cazibe merkezi haline getirdik. Stadın sadece çim uygulamasına 12 milyon lira harcadık” dedi

HÜSEYİN EROĞUL

Beşiktaş stadına nihayet kavuşuyor... Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, "Eve dönüyoruz" başlığıyla gerçekleştirilen basın toplantısında, açılışın 10 Nisan Pazar günü devlet protokolü ve divan kurulu üyelerinin katılımıyla yapılacağını söyleyip, 11 Nisan Pazartesi günü de Bursaspor ile oynanacak lig maçıyla statlarına döneceklerini dile getirdi. Arena'da Bursa maçıyla birlikte 3 maç yapacaklarını kaydeden Orman, "Kombine bilet alanlar bir sezonluk aldılar. Bu 3 maçta bilet satacağız, kombine önümüzdeki sezon tamamen geçerli olacak. O 3 maçlık dönemi ayarlamak için böyle bir şeye ihtiyacımız oldu. Şampiyonluk kupasını da orada kaldırmak istiyoruz. ‘Hakkı’yla oynayan, ‘Şeref’iyle kazanan bir kulübün başkanı olarak inşallah kupayı kaldırmak bize nasip olur" ifadelerini kullandı.
Senede 60 milyon dolar
Stadın yapılış sürecine değinen Orman, "Arena ile ilgili çalışmalara göreve geldiğimizde başladık. 21 kurula girdik ve hepsinden onay aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi olmasaydı yapamazdık. O dönemin bazı bakanları bu işe karşı çıkmıştı ancak Cumhurbaşkanımız, Beşiktaş'a verdiği destekle bize yardımcı oldu. Onun desteğiyle beraber Türkiye'ye çok önemli eser kazandırdığımızı düşünüyorum" diye konuştu. Stadın tamamen bitmesiyle 400 milyon liralık bir yatırım yapmış olacaklarına dikkati çeken Beşiktaş Başkanı, "Bir saray yaptık. Cazibe merkezi haline getirdik. Bu stadın sadece çim uygulamasına 12 milyon lira harcama yaptık. Güvenlikle alakalı 20 milyon lira para harcadık. Stadın bitimiyle beraber 350 milyon TL civarında bir masraf yaptık. Görme engellilerin maç izleyeceği stattır. Senelik 50-60 milyon dolar civarında gelir beklentimiz var" dedi. 
3B planı
Taraftarın da süreçte büyük destek verdiğini kaydeden Orman, 42 bin seyirci kapasiteli stadın içinde 6 kişinin çalıştığı ve ilerlemediği yönündeki eleştirilere esprili bir şekilde yaklaşarak, "6 kişinin çalıştığı söylendi. Çok becerikli 6 kişiymiş. Herkes 145 bin metrekare inşaatı 6 kişiyle yapmış olduğumuzu gördü. Binin üzerinde kişiyle çalıştık." şeklinde konuştu. Stadın bitmesiyle birlikte elde edilecek gelirle önceliğin oyuncu alımı olmayacağını kaydeden Orman, sezon öncesi açılış organizasyonu konusunda da planlamalar yaptıklarını anlattı. Fikret Orman, "3B yapmak istiyoruz. Barcelona, Bayern Münih ve Beşiktaş maçları için görüşmelerimiz var" açıklaması yaptı.

Orman’A anne sürprizi
Başkan Orman basın toplantısının ardından, saha içine girerek Arena'nın zemin çalışmaları yakından inceledi ve çimi test etti. Ayrıca Fikret Orman kendisine sürpriz yapan annesi Nurhan Orman'a da  stadı gezdirdi. 

11 nisan 2016 eve dönüş

Vodafone Arena Emirates'ten daha üstün
Beşiktaş yönetimi yeni stada serilen çim konusunda çok hassas davranırken Başkan Orman, dünyadaki en iyi zeminin Emirates Stadı'nda olduğu yönünde görüşlerin olduğuna dikkati çekerek, "Vodafone Arena onun üstünde bir teknolojidir" diye konuştu.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...