Mona Lisa gibi

Düzenleyen:
Mona Lisa gibi

SPOR Haberleri

Galatasaray'da başkanın da içi kan ağlıyor. Camianın, "Yarsuvat'ın kredisini yedi, yönetim yanlışı ile kulübe dip yaptırdı" diye yerden yere vurduğu Özbek'in krizi yönetemediğini istatistikler de gösteriyor

BURHAN CAN TERZİ

Tarihe 3 kupalı başkan olarak geçen Dursun Özbek'e gülmek yasak. Galatasaray'da sadece taraftar değil, başkanın da içi kan ağlıyor. Camianın, "Duygun Yarsuvat'ın kredisini yedi, yönetim yanlışı ile başarılı kadroyu yapboza çevirdi, kulübe dip yaptırdı" diye yerden yere vurduğu Dursun Özbek, durumu "Ben enkaz devraldım" diye açıklıyor ama Galatasaray'ın sıkıntıları öyle derin ki... 
Arı kovanına...
Başkan Özbek'i sarı-kırmızılı camianın fikir önderleri, "Arı kovanına çomak sokulur mu, 3 kupa getiren kadroyu niçin dağıttı?" diye eleştirirken bir önceki yönetimden Abdurrahim Albayrak gibi sembol ismi devre dışı bırakmasını kabul edemiyorlar. Eleştiriler sadece bu kadarla da sınırlı olsa iyi, "Prens olarak seçtiği Cüneyt Tanman'ı Futbol Şubesi sorumluluğuna getiren de o, yetkilerini kısıtlayıp, dışlayan da... Bu tercihlerin hangisi doğru? Nerede kaldı yönetim ilkesi?" diye devam ediyor. 
Transfer skandalı
Transfer döneminde de doğru bir yol izlenmediğini savunan Galatasaraylılar, "2015 yazında tarihi rakibimiz Fenerbahçe Van Persie, Nani, Fernandao, Markovic gibi yıldızlarla kadrosunu güçlendirirken, biz ne yaptık? Takımın emniyet sübabı Melo'yu elimizde tutamadık, sönmüş yıldız Podolski'ye 'kurtarıcı' diye sarıldık. Bilal Kısa, Carole, Jem Karacan gibi büyük takım tecrübesi olmayanları başımıza taç ettik. Kevin Groskreutz ismini ortaya atıp, lisansını bile yetiştiremedik, koca bir transfer hikayesi bir turistik seyahate dönüştü. Galatasaray gibi büyük camia tarihinde böyle bir skandala imza atmıştır. Maalesef, hepsi bu yönetimin eseri!" diye dert yanıyor. 
İstatistikler ortada
Sarı-kırmızılı yönetimin Hamza Hamzaoğlu'nu limon gibi sıkıp attıktan sonra, "çare" diye sarıldığı Mustafa Denizli'ye de dip yaptırması, Galatasaraylılar tarafından bir türlü kabul edilemiyor; "Bütün bunların mali çıkmaza bağlamak doğru mu? Bu sorunlar başkan seçilmeden önce de vardı, bilerek geldi, neden şikayet" ediyor?" diye Özbek'i topa tutuyor. Peki haksızlar mı? Bu sorunun cevabını ise Özbek'in Galatasaray Başkanı olarak takip ettiği futbol takımının 47 resmi maçtan sadece 21'ni kazanmış olması ve bu süreçte 11 mağlubiyet yaşarken, 15 defa da berabere kalması özetliyor. Başarı yüzdesi: yüzde 50 bile değil. 

Özbekli 2014-15

Süper Lig
1 GALİBİYET
1 BERABERLİK
Türkiye Kupası 
1 GALİBİYET

Süper Kupa
1 GALİBİYET
Süper Lig 
10 GALİBİYET
9 BERABERLİK
7 MAĞLUBİYET
Şampiyonlar Ligi
1 GALİBİYET
3 MAĞLUBİYET
2 BERABERLİK
Avrupa Ligi
1 BERABERLİK
1 MAĞLUBİYET
Türkiye Kupası
7 GALİBİYET
2 BERABERLİK

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...