MHK’nın patronu Rosetti!

Düzenleyen:
MHK’nın patronu Rosetti!

SPOR Haberleri

Eğitimden, yapılanmadan, yeni sezondaki 22 hakemin tespitine ve atamalara kadar her şeyden İtalyan eğitimci sorumlu olacak

Ö.FARUK ÜNAL

Hakem hatalarından bu sezon çok başı ağrıyan Futbol Federasyonu, yeni bir yol haritası belirlemeye çalışıyor. Mayıs ayında Türkiye'deki görevini bırakacak olan UEFA Hakem Kurulu Üyesi Jaap Uilenberg'in yerine getirilen Roberto Rosetti eğitimden tam yetkili ve sorumlu olacak. Geçtiğimiz hafta Türkiye'yi ziyaret eden UEFA Hakem Şefi Pierluigi Collina, vatandaşı Rosetti'nin yeni yapılanma ile ilgili yapacağı çalışmaları TFF ile karşılıklı görüştü. Collina, Federasyon'a Rosetti için klasik eğitimcilik ya da danışmalığın ötesinde daha önce Rusya'da olduğu gibi mesaisini tamamen Türkiye'de harcamasını teklif etti. Rosetti, yardımcı hakem eğitimcileri dahil yeni bir ekip kurmak ve bu konuda tam yetkili olmak istediğini iletti. Bu konuda TFF ile genel prensiplerde anlaşma sağlandı. İlk olarak profesyonel hakemlerin Riva kampı kaldırıldı. İstanbul'da yaşayacak olan Rosetti yeni sezon için hazırlıklara başladı.
Kondisyon eksikliği can sıkıcı!
İtalyan hakem eğitimcisi Roberto Rosetti, Gaziantep, Antalya, Adana ve İstanbul'da izlediği Türk hakemleri için belirgin bir kondisyon eksikliğine dikkat çekerken 40 civarındaki Süper Lig hakemlerinin yarısının bile gerçek bir yoyo testini geçemeyeceğini TFF ve MHK'ya söyledi. Collina'nın sunumunda da "fitness"ın altı ısrarla çizilmişti. Özellikle FIFA olmayan hakemlerin kondisyonları çok yetersiz bulundu. Bu konuda radikal bir programa ihtiyaç duyulması üzerine Rosetti'ye tam yetki verildi. Hakemlerin eğitimi, atletik testleri ve hakem tayinine kadar her konuda Rosetti müdahil olacak. Yeni sezon için belirlenecek olan 22 Süper Lig hakeminin seçiminde de etkili olacak olan İtalyan hakem eğitimcisi, daha önce Rusya'da MHK başkanlığı yapmıştı. Bu arada Türk hakemlerinin kondisyon ve atletik testleri için de yurt dışından bir ekip getirilecek. 

KOLLARI SIVADI!
Jaap Uilenberg'ten sonra görevi devralacak olan Rosetti, Türkiye’de part-time değil, full-time görev yapacak.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...