Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

VakıfBank'ın gözü, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda

Düzenleyen: / Kaynak: AA
VakıfBank'ın gözü, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda

SPOR Haberleri  / AA

Voleybolda Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde mücadele edecek VakıfBank, Avrupa'nın bir numaralı kupasını üçüncü kez müzesine götürmeyi hedefliyor.

Voleybolda Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde mücadele edecek VakıfBank, Avrupa'nın bir numaralı kupasını üçüncü kez müzesine götürmeyi hedefliyor. Avrupa voleybolunun kulüpler bazında bir numaralı kupasını 2011 ve 2013'te kazanan VakıfBank, İtalya'nın Montichiari kentindeki Pala George'ta yarın başlayacak ve iki gün sürecek Dörtlü Final'de üçüncü kez mutlu sona ulaşmaya çalışacak.

Dörtlü Final'in ilk maçını bir diğer Türk ekibi Fenerbahçe Grundig ile yapacak VakıfBank, geçen yıl Polonya'da yarı finalde Eczacıbaşı VitrA'ya yenilmiş, ardından ev sahibi Chemik'i mağlup ederek üçüncü olmuştu.

Toplamda 8, üst üste ise 4. kez Dörtlü Final'de mücadele edecek VakıfBank, müzesinde birçok uluslararası şampiyonluk kupasını barındırıyor.

Avrupa kupalarının en başarılı Türk ekibi
VakıfBank, bugüne kadar kazandığı kupalarla Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çekiyor.

Tarihinde, 2 kez Şampiyonlar Ligi, birer kez de Top Teams Kupası ve Challenge Kupası şampiyonlukları kazanan VakıfBank, 2013'te FIVB Dünya Kulüpler şampiyonu da olarak dünyanın zirvesine çıktı.

Şampiyonlar Ligi'nde 2011'in şampiyonu olan ve bu kulvarda kupa kaldıran ilk Türk takımı olarak tarihe geçen VakıfBank, 2013'te bu başarısını bir kez daha tekrarladı. Şampiyonlar Ligi'nde daha önce 1998, 1999 ve 2014te Avrupa ikincisi olan sarı-siyahlı ekip, geçen yıl ise üçüncü sırada yer aldı.

Top Teams Kupası'nda 2004'te, Challenge Kupası'nda ise 2008'de adını zirveye yazdıran VakıfBank, CEV Kupası'nda ise 1991, 1992 ve 2000'de üçüncülük elde etti.

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı 2013'te kazanma başarısı gösteren VakıfBank, 2011'de de bu organizasyonu ikinci bitirdi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...