Arena karnavalı

Düzenleyen:
Arena karnavalı

SPOR Haberleri

Adeta bayram yerini andıran Kartal'ın yeni yuvası doldu taştı. Yeni stat bayraklarla siyah-beyaza büründü

Beşiktaş, uzun süredir hasret kaldığı Vodafone Arena'ya Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Bursaspor ile oynanan maçla kavuştu. Vodafone Arena'nın yapımı sebebiyle resmi maçlarını farklı statlarda yapmak zorunda kalan siyah-beyazlı takım, bin 66 gün sonra Dolmabahçe'de resmi maça çıktı. Süper Lig'de 11 Mayıs 2013'te oynanan ve 3-0 kazanılan Gençlerbirliği karşılaşmasıyla BJK İnönü Stadı'na veda eden Beşiktaş, yapımı tamamlanan ve ismi Vodafone Arena olarak değiştirilen statta taraftarların önüne çıkma sevinci yaşadı. 
43 bin bayrak dağıtıldı
Büyük heyecan hem Vodafone Arena'nın içinde hem de dışında yaşandı. Uzun bir aradan sonra yuvalarına dönen taraftarlar, erken saatlerden itibaren Dolmabahçe ve Beşiktaş'ta bir araya geldi. Anadolu yakasından gelen ve deniz yolunu kullanan taraftarlar, coşkulu bir şekilde stat bölgesine ulaştı. Vodafone Arena'nın dışında başlayan coşku, taraftarların saat 16.00'dan itibaren stada alınmasıyla tribünlere yansıdı. Maç öncesi tribünlerdeki 43 bin koltuğun üzerine "Vodafone Arena açılış hatırası 11.04.2016" yazılı Beşiktaş bayrağı konulurken, formalarıyla gelen taraftarlar da Vodafone Arena'yı adeta siyah-beyaza boyadı. 
En büyük ilgi Seba'ya
Stadın yeni halini dışarıdan görüntüleyen taraftarlar, tribünlerde de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Karşılaşma öncesinde stadın yıkımından başlayıp, yapımı ve bitimine kadar hazırlanan videolar skorboardlardan paylaşıldı. Arena'da iğne atılsa yere düşmeyecek bir doluluk vardı. Skorboardda Beşiktaş Kulübünün önemli dönüm noktaları paylaşıldı. Kulüp tarihinde çeşitli dönemlerde oynamış oyuncu kadroları görüntülerde yer alırken, taraftarların en büyük sevgi gösterisi efsane başkan Süleyman Seba'ya oldu. 

Vodafone Arena’nın ilkleri
∂ İlk korner atışı: Sosa 
∂ İlk faul yapan: Alexis 
∂ İlk sarı kart: Sivok 
∂ İlk rabona: Quaresma
∂ İlk trivela: Quaresma
∂ İlk ofsayta düşen: Quaresma
∂ İlk şut: Sosa
∂ İlk centilmenlik: Emre
∂ İlk kurtarış: Harun
∂ İlk gol: Mario Gomez
∂ İlk asist: Sosa
∂ İlk kırmızı kartlar:         Quaresma-Hosogai
∂ İlk penaltı vuruşu: Gomez
∂ Penaltı kurtaran ilk kaleci:     Harun Tekin 
∂ İlk taç atışı: Serdar Kurtuluş
∂ İlk direkten dönen top: Deniz Yılmaz 
∂ İlk başlama vuruşu: Emre-Batalla
∂ Tribüne gönderilen ilk teknik adam: Hamza Hamzaoğlu 

Arena karnavalı

Girişte izdiham 

Kapılarını siyah-beyazlı seyircilere saat 16.00’da açan Vodafone Arena ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ülkemizde son dönemde yaşanan terör saldırıları sebebiyle yaklaşık 1 ay önce İl Güvenlik Kurulu’nun aldığı kararlar sebebiyle taraftarlar stada biletleri kontrol edilerek ve tek tek güvenlik kontrollerinden geçilerek alındı. Polis stadın çevresini çembere alırken, özellikle taraftara sabırlı olmasını ve çocuklarında stada girecek olması sebebiyle izdiham oluşturmaması konusunda anonslar yapıldı. Vodafone Arena’nın çevresine biletli-biletsiz yaklaşık 60 bine yakın taraftar yığıldı. 20 bine yakın seyirci maça giremedi. Büyük kalabalığa rağmen herhangi bir olay ya da arbedenin yaşanmaması karşılaşma öncesi rahat bir nefes alınmasına sebep oldu. 

Arena karnavalı

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...