Beşiktaş Gomez'le kazanmaya devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Beşiktaş Gomez'le kazanmaya devam ediyor

SPOR Haberleri  / AA

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Medicana Sivasspor'u 2-1 yenen lider Beşiktaş'ta Alman futbolcu Mario Gomez, takımının skor yükünü sırtlama devam ediyor.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Medicana Sivasspor'u 2-1 yenen lider Beşiktaş'ta Alman futbolcu Mario Gomez, takımının skor yükünü sırtlama devam ediyor.Siyah-beyazlı ekibin son yıllardaki en golcü futbolcusu olan Alman santrfor, Medicana Sivasspor maçında bir kez fileleri havalandırdı ve Süper Lig'deki gol sayısını 22'ye çıkardı.

Gol krallığı yarışında zirvede yer alan Gomez'in bu sezon gol attığı maçlarda Beşiktaş, hanesine 46 puan yazdırdı.

Alman futbolcunun gol attığı 16 karşılaşmanın 15'ini kazanan siyah-beyazlı takım, sadece bir mücadelede berabere kaldı.

Beşiktaş'ın son 19 yıldaki en golcüsü
Mario Gomez, Süper Lig'de Beşiktaş'ın son 19 yıldaki en golcü futbolcusu oldu.

Siyah-beyazlı takımda Oktay Derelioğlu'nun 1996-1997 sezonunda attığı gol sayısına (22) ulaşan Alman futbolcu, 1999-2000 sezonunda Ahmet Dursun ile 2001-2002 sezonunda İlhan Mansız'ın yirmi birer gollük performanslarını geride bıraktı.

Beşiktaş'ta ligde bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu unvanını elinde bulunduran Gomez, rekoru 22 gole çıkardı. Daha önce rekor, 18 golle Demba Ba ve Pascal Nouma'da bulunuyordu.

Süper Lig'de geride kalan 29 haftada 14 takıma gol atmayı başaran Mario Gomez, Süper Lig'de geride kalan sezon Bursaspor formasıyla gol kralı olan Fenerbahçeli futbolcu Jose Fernandao'yu da şimdiden yakaladı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...