Sonu kupa olsun

Düzenleyen:
Sonu kupa olsun

SPOR Haberleri

İspanya’dan zaferle dönen Obradovic'in takımı Final Four'da mutlu sona ulaşmanın hesaplarını yapıyor

Real Madrid'i eleyerek Euroleague'de yarı final oynamaya hak kazanan Fenerbahçe'de iki yıl üst üste Final Four'a kalmanın mutluluğu yaşanıyor. Geçen seneye nispeten daha tecrübeli olan sarı-lacivertli takımda kupadan başka bir şey düşünülmezken, uzun yıllardır yapılan yatırımın karşılığını vermesi de yüzleri güldürüyor. Geçen sezon Madrid'de tarihinde ilk defa dörtlü finalde oynayan Fenerbahçe bu sezon Berlin'de yapılacak Final Four'a ise daha tecrübeli ve ayakları yere basarak gidiyor. Normal sezonun en etkili oyuncularından biri olan Jan Vesely'den mahrum çıktığı çeyrek final eşleşmesinde son şampiyon Real Madrid'i 3-0'lık sonuçla süpüren temsilcimiz, Berlin'deki gurbetçilerimizin de desteğiyle önce Laboral Kutxa'yı ardından da finali kazanıp THY Euroleague kupasını Türkiye'ye getirmenin hesaplarını yapıyor. 
Laboral nasıl geldi? 
Fenerbahçe'nin yarı finaldeki rakibi Laboral Kutxa, Berlin biletini çeyrek finalde Obradovic'in eski takımı Panathinaikos'u 3-0'la (84-68, 82-78, 84-75) geçerek aldı. Anadolu Efes'in eski koçu Velimir Perasovic'in çalıştırdığı Laboral, ilk turda Efes'in de yer aldığı A Grubu'nu 6 galibiyet ve 4 yenilgiyle 3. sırada tamamlamıştı. TOP 16'da büyük bir sürpriz yaparak Real Madrid ve Barcelona gibi takımları geride bırakan İspanyol ekibi, ligde ise 19 galibiyet ve 8 yenilgiyle 4. sırada yer alıyor. 
Efes tesadüfü 
Sarı-lacivertlilerin geçtiğimiz sezon dörtlü biletini aldığı Maccabi maçının ardından oynanan Anadolu Efes maçında tribünleri yeterince dolu göremeyen Obradovic, bu durumun kendisini çok yaraladığını ve hayatı boyunca unutmayacağını söylemişti. Fenerbahçe'nin bu sezon Final Four'a kalmasının ardından oynayacağı ilk maçın yine Anadolu Efes ile olması ilginç bir tesadüf olarak dikkat çekti. Sarı-lacivertli taraftarların pazar günü 16.00'da oynanacak karşılaşmada tribünleri doldurması bekleniyor.

Şampiyon seviyor
Geçtiğimiz yıl Madrid'e yapılan Final Four'a 2014 yılının şampiyonu Maccabi Tel Aviv'i 3-0'lık skorla eleyerek katılan Fenerbahçe'nin bu sezonki Final Four biletini de yine son şampiyona maç vermeden kazanması dikkat çekti. Sarı-lacivertli taraftarlar takımlarının bu sezon şampiyonluğa ulaşacağı görüşünde birleşti.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...