Güneş: O bir o puanla şampiyonuz

Düzenleyen:
Güneş: O bir o puanla şampiyonuz

SPOR Haberleri

Soyunma odasında herkes üzgündü ama Kartal’ın hocası takıma moral verdi: Kimse üzülmesin, bir puan bizi şampiyon yapacak.

Süper Lig’de önceki akşam Manisa’da çok farklı bir maç vardı… Öyle bir maç oldu ki heyecanı da golleri de boldu… Nasıl olmasın! 90 dakikanın kısa özetini yaparsak, lider Beşiktaş iki kez öne geçti, ardından Alexis Delgado’nun hatalarında beraberlikler geldi. Sonra maçın adamı Rodallega golcülük dersi verip üçüncüyü de gole çevirdi… Siyah-beyazlılar psikolojik olarak çökmüş ama aynı zamanda pes etmeyen görüntü içinde gol aradı, kalesinde gol de görebilirdi (Soner’in topu direkten döndü). Ve golü buldu hatta uzatmada direkten dönen bir topu da vardı. Liderin mutlak 3 puan için gittiği ancak beraberliğe hem sevindiği hem de üzüldüğü maç sonu soyunma odasında başlar öne eğikti.
‘Sonuna kadar savaştınız’
Hatta saha içinde bazı oyuncular saha içinde ağladı soyunma odasında da durum farklı değildi. Teknik direktör Şenol Güneş maç sonu Kartal’ın üzerindeki hüznü kaldırmaya çalıştı ve oyuncularına “Kimse üzülmesin. Bu bir puan bizi şampiyon yapacaktır. Hepiniz elinizden geleni yaptınız, savaştınız. Tamam bireysel hatalarımız da oldu ancak karamsarlığa gerek yok” ifadesini kullandı. Oyuncuların morali az da olsa yerine geldi.

Önler iyi ama arkalar ?

Kara Kartal hücumsal anlamda iyi ama savunma bazında S.O.S. veriyor. 66 golle sezonun en golcüsü olan Beşiktaş kalesinde ise  32 gol gördü. Ligde şampiyonluğa koşan siyah-beyazlılarda ligde oynadığı son 4 maçta 8 gol yedi. Ki bunlardan 3’ü Akhisarlı Rodallega’dan geldi. Totalde ise 30 maçın 11’inde Kartal kalesini gole kapattı. Savunma anlamında Beşiktaş son üç sezonun en kötü performansını ortaya koydu. Ve ne ilginçtir ki Beşiktaş, kümede kalma mücadelesi veren Kayserispor’dan daha fazla gol yedi. Kayseri 30 haftada 29 gol yedi, Kartal ise 32.

Kayıp 20 puan yarısı 2 takıma

Lider Beşiktaş geride kalan 30 haftalık dilimde 20 puan kaybetti. Ve bu kayıplardan yarısı yani 10 puanı sadece 2 takıma aitti. O takımlar ise Akhisar ile Kasımpaşa idi. Siyah-beyazlılar rakiplerine 1’er kez yenildi ve 1’er kez de berabere kaldı.

KARTAL’IN GEÇEMEDİKLERİ
Beşiktaş-Kasımpaşa:    3-3
Kasımpaşa-Beşiktaş:    2-1
Beşiktaş-Akhisar Bld:    0-2
Akhisar Bld.-Beşiktaş:    3-3

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...