Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kapadokya’da zafer Lopez’in

Düzenleyen:
Kapadokya’da zafer Lopez’in

SPOR Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun ikinci durağı olan Kapadokya etabı tam anlamıyla nefes kesti.

Cahit EROĞUL > Göreme

Sporcuların ve davetlilerin hayranlıkla bakakaldığı manzaralar eşliğindeki etabı Caja Rural Takımı'ndan Armenita Bilbao De Lopez 4 saat 18 dakika 52 saniye ile kazandı. 6 sporcu İstanbul etabında geçirdikleri kaza sebebiyle start almadı ve 116 bisikletçi Kapadokya startına geldi. İlk kilometreler toplu geçildi. Parkurun 45 kilometreyi aşan rüzgara yenik düşmesi sebebiyle, sporcular daha etabın başından itibaren büyük bir güç sarf etmeye başladılar. Bu yüzden tempo düşüktü. 
Son 2 kilometrede atağa kalktı
Finişe 30 kilometre kala öndeki 35 kişilik gruptan kopmalar başladı. Aralarında Torku Şekerspor sporcusu Ahmet Örken'in de bulunduğu 13 kişilik grup tempo yapıp bu gruptan da kaçmayı başardı ve aradaki zaman farkını önce 40 saniyeye kadar çıkardı. Bitime 2 kilometre kala, 15 kişilik gruptan yine kaçışlar başladı. Bilbao De Lopez ani bir atakla tek başına pedal basmaya başladı. Son bir kilometre kala arayı 12 saniye kadar açan  De Lopez etabı da kazanarak büyük bir iş başarmış oldu.52'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'una yarın 158.9 kilometrelik Vestel Aksaray - Konya etabıyla devam edilecek. 

Matt Rendel: “Burası sihirli bir yöre”

Avanos, Göreme, Ürgüp'teki doğa güzelliklerini hayranlıkla izleyen yabancı kafilelerin sporcuları ve yöneticileri, yörenin her yanını fotoğrafladılar. Turun yabancı medya direktörü Matt Rendel eliyle kenti işaret ederek, "Burası sihirli bir yöre. Dünyanın kaçıncı harikası olduğunu bilemiyorum ama dünyada bir eşi ve benzerinin olmadığını söyleyebilirim" dedi.

TUR'UN EN GENÇ SPORCUSU 18 YAŞINDA
Turun en genç bisikletçisi olan Verva Activejet Pro Cycling Takımı'ndan 18 yaşındaki Norbert Banaszek, ağabeylerine taş çıkartırcasına yarıştı.

TURKUAZ MAYO NIEMIEC'TE KALDI
İstanbul'daki ilk etabı kazanarak genel klasman liderliğine yerleşen Niemiec, Kapadokya etabını Lopez'in 9 saniye arkasında bitirerek turkuaz mayoyu kaptırmadı. Genel klasman liderliğini devam ettiren Polonyalı, bugünAksaray-Konya etabına turkuaz mayoyla başlayacak. 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...