Büyükakçay: Hedef Rio

Düzenleyen:
Büyükakçay: Hedef Rio

SPOR Haberleri

Teniste, ülkemize tarihi başarı kazandıran Çağla Büyükakçay hedefinin 2016 Rio Olimpiyatarı olduğunu söyledi. İşte, TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ı kazanarak, 36 sıra birden yükselen milli tenisçinin dilinden dev başarının hikayesi:

Hasan Sarıçiçek

“Şampiyon oldum ama hayatımda hiçbir şey değişmedi, hâlâ tenisi öğrenmeye çalışan Çağla’yım. Hep iyi insan olmak için çalıştım; şampiyonluk ondan sonra geldi. Tenisi çok seviyordum. Çok fazla maç seyrediyorum. Hırslı bir yapım var, Türk’üm, Adanalıyım. Tepkilerimi kontrol altında tutuyorum. Hatalarda sinirlenmemeye, iyi yaptığımda ise sakin kalmaya çalışıyorum. Tabii ki, hedeflerim var. Dünya tenisinde söz sahibi olabilecek adımı atmam gerekiyor. Bu sezon en büyük arzum, 2016 Rio Olimpiyatları’na katılabilmek, şu an 82. Sıraya yükseldim, Wimbledon’ı garantiledim. Önümde 6 Haziran’a kadar süre var, 16 Mayıs-5 Haziran arası, Fransa Açık Roland Garros Turnuvası’na katılacağım, orada ilk 60’a yükselirsem, Rio’ya katılmaya hak kazanabilirim. İstanbul Cup finalinde yendiğim Danka Kovinic 61. Sıradaki tenisçiydi.”
Maç psikolojisi önemli!
 “Final oynamak kolay değil, insanın eli ayağı titriyor;  top ve rakip ağırlaşıyor, her şey gözünüzde büyüyor. Hele finali iki hafta önce kaybettiğiniz bir rakibe karşı oynuyorsanız daha da heyecanlanıyorsunuz. Final öncesi çok duygulandım, seyirci, ortam ve kort müthişti… İşte o zaman maç psikolojisini iyi yönetmeniz lazım. Ben, bunu başardım diye düşünüyorum, 5-0’dan, 5-1’den maçı çevirdiğim anlar oldu. Maç puanlarında geriden gelip 5-4’ten, 6-4 öne geçtim. Burada kararlılık ve her rakibe karşı kazanacak oyunu oynamak önemli. Seyirciden büyük destek gördüm. Arena’da geçen sene Roger Federer’e gösterilen ilginin daha yoğunu bana gösterildi. Bu, beni finale motive etti."

Keşke gelselerdi
WTA'da Serana Williams, Victoria Azeranka, Agnieszka Radvanska, Angelique Kerber, Petra Kivitova gibi üst düzey tenİçilerin yer almadığı turnuvada kazanılan şampiyonluk için Büyükakçay, "Keşke gelselerdi, belki daha iyi ve farklı olurdu. Ben kendimi her rakibe karşı kazanacak oyunu oynayacak şekilde geliştirdim. Ayrıca tenis nankör bir spor, ihmale gelmez. 'Ben oldum' dediğiniz anda düşersiniz, benim hep ayaklarım yere bastı ve çalışmaya devam ediyorum." 

5 yıldır birlikte çalışıyoruz
Milli tenisçi Çağla Büyükakçay ekip çalışmasının önemine inananlardan, “Doğru bir hazırlık süreci yaşadık, 5 yıldır aynı hoca ile çalışıyorum, ilk 6 ay 3 maç üst üste kazanamadık. Çok iyi oynadığımız maçları kaybettik ama birbirimize olan inancımızı kaybetmedik. Çok turnuva oynadık, eksiklerimizi giderdik tur seviyesinde ise fiziksel, mental, teknik ve taktik olarak iyi duruma geldik ve 108’den 82. Sıraya böyle yükseldik” dedi.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...