Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Küme düşen takım şampiyonu devirdi

Küme düşen takım şampiyonu devirdi

SPOR Haberleri

İtalya Birinci Futbol Ligi’nde (Serie A) şampiyonluğu 35. haftada garantileyen Juventus, küme düşmesi önceki haftalarda kesinleşen Hellas Verona’ya deplasmanda 2-1 yenildi.

Verona’da oynanan müsabakada ev sahibi takımın kazandığı penaltıda topun başına geçen Luca Toni, 43. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarının başında Hellas Verona, 55. dakikada Federico Viviani ile farkı 2’ye çıkardı.
90+4. dakikada Juventuslu Alex Sandro rakibine yaptığı faul sebebiyle ikinci sarı karttan kırmızı kartı gördü. Daha sonra Zaza’ya yapılan faulle penaltı kazanan Juventus’ta Arjantinli futbolcu Paulo Dybala, atışı gole çevirerek maçın skorunu 2-1 olarak tayin etti.
Hellas Verona, 26 maçtır yenilgi yüzü görmeyen şampiyon Juventus’u mağlup ederek puanını 28'e yükseltti. 88 puanda kalan Juventus, bu sezonki 5. yenilgisini yaşadı.
Bu maçtan önceki yenilgisini ligin 10. haftasında deplasmanda Sassuolo karşısında yaşayan Juventus, ekim ayının sonunda oynanan o müsabakadan bu yana çıktığı 26 maçın 25’ini kazanıp 1 beraberlik almıştı.
Bu karşılaşmadan önce aktif futbol yaşantısını sonlandıracağını açıklayan Hellas Verona’nın emektar golcüsü Luca Toni, 43. dakikada penaltıyı atarak kendi seyircisi önünde son gol sevincini yaşamış oldu. 85. dakikada yerini Juanito Gomez’e bırakan Toni oyundan çıkarken taraftarlarca uzun süre alkışlandı.

- Napoli ikinciliği bırakmıyor
Serie A'da Napoli ve Roma'nın ikincilik mücadelesi sürüyor.
En yakın takipçisi Roma’nın Chievo Verona’yı 3-0 yenerek maç fazlasıyla ikinciliğe çıkmasının ardından Napoli, Torino’ya konuk oldu.
Maça hızlı başlayan Napoli, 12. dakikada Gonzalo Higuain ve 20.dakikada Jose Callejon ile 2-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamladı. Ev sahibi Torino 66. dakikada Bruno Peres ile farkı 1’e indirse de maç 2-1 Napoli’nin üstünlüğüyle sona erdi. Napoli puanını 79’a çıkararak haftayı ikinci sırada geçti. Ligde üçüncü sıradaki Roma'nın 77 puanı bulunuyor.
Serie A'da 2015-2016 sezonu, gelecek hafta sonu yapılacak 38. hafta maçlarıyla tamamlanacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...