Mutlu sona iki adım kaldı

Düzenleyen:
Mutlu sona iki adım kaldı

SPOR Haberleri

13. derbiye ev sahipliği yapan TT Arena’da Galatasaray-Beşiktaş mücadelesini izleyen sayısı 26 bin 189’du.

Burhan Can TERZİ

Bütün Türkiye dün akşam saatler 20.00'yi gösterdiğinde nefesini tutup Türk Telekom Arena'ya kilitlendi. Geçen yıl yine mayıs ayında, yine Arena'nın çimlerinde kozlarını paylaşan Galatasaray ile Beşiktaş sahadaydı, fakat tek bir farkla; bu kez şampiyonluk düğümünü çözmek isteyen taraf Beşiktaş'tı. Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Galatasaray ise hedef koyduğu 5'incilik yolunda maçı mutlaka kazanmak istiyordu. 4-1-1-3-1 gibi farklı bir formasyonla Beşiktaş karşısına çıkan sarı-kırmızılılar orta alana ip gibi konuşlanan Selçuk-Emre-Sneijder 3'lüsüyle pas trafiğini kurarak rakibinin dengesini bozdu. İlk tehlike ise ani hücum sonrası Beşiktaş'tan geldi.

Orta alana Cimbom hükmetti

5. dakikada Olcay, topu soldan ceza sahasına indirdi, müsait durumda şutunu çeken Sosa Muslera'ya takıldı. 2 dakika sonra G.Saray yüzde yüzlük pozisyondan faydalanamadı. Podolski'den aldığı topla kaleciyle karşı karşıya kalan Yasin, 3 direğin arasını bulamadı. Beşiktaş'ta Oğuzhan-Atiba-Sosa üçlüsü, ilk yarıda hücum organizasyonları hazırlamakta zorlanırken Quaresma, Olcay ve Gomez'i de besleyemedi. Kartal bireysel çabalarla gole gitmeye çalıştı. 26'da Gomez'in ara pasında topla buluşan Olcay şutunu çekerken, Muslera müthiş çeldi. Birinci bölümün son 15 dakikasında etkili olan yine G.Saray'dı. 33 ve 35'te Podolski iki şut denemesinde bulunurken, her ikisinde de top az farkla dışarı çıktı.

Tempo arttı Kartal döndü

Devre arasının ardından kendine gelen Beşiktaş oyuna bu sefer bildiğimiz gibi giriş yaptı. Siyah-beyazlılar 47 ve 58'de Sosa ile net pozisyonlar yakaladı ancak yararlanamadı. Maçta tempo artınca adeta Beşiktaş oynayan, Cimbom bekleyen taraf oldu. 68'de Atiba, İsmail’in yaptığı ortaya gelişine müthiş vurdu. Muslera direk dibinden aynı güzellikte çıkardı. 74'te bu defa Galatasaray Emre ile öne geçmeye çok yaklaştı. Sinan'ın ara pası sonrası ceza sahasına giren Emre'nin şutu Tolga'nın ayaklarına takıldı. 3 dakika sonra Beşiktaş golü buldu. Hızlı gelişen atakta Oğuzhan, Cenk'i gördü. O da Gomez'e 'al da at' dedi: 1-0. Maçın kalan bölümünde Beşiktaş oyunu tutmayı başararak, Galatasaray'a gol şansı tanımadı. Siyah-beyazlılar 3 puanı alarak şampiyonluk yolunda büyük bir adım attı.

Mutlu sona iki adım kaldı

Gomez tarihin eşiğinde

Şampiyonluk yoluda çok kritik gollere imza atan Mario Gomez, G.Saray derbisinde de zaferi getiren golü atarken yeni bir rekora yaklaşmış oldu. Bu sezon toplamda 27 gole ulaşan Alman yıldız, Beşiktaş'ta en çok gol atan yabancı futbolcu unvanını Demba Ba ile paylaşmış oldu. Krallıkta da lider durumda bulunan Mario Gomez, şimdi de Feyyaz Uçar'ın rekoruna göz dikti. Ligde 25 golü olan yıldız oyuncu kalan 2 maçta 4 gol daha bulursa, 1989-90 sezonunda 28 gol atan Feyyaz Uçar'ı geçerek ligde en çok ağları sarsan Beşiktaşlı futbolcu olarak tarihe geçecek. Öte yandan Mario Gomez maç sonu yaptığı açıklamada, "İkinci yarı takım oyunu oynadık. Biz böyle kazanan bir takımız. G.Saray'ın da hakkını teslim etmek lazım. Deyim yerindeyse aslanlar gibi koştular" dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...