HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rusya'ya bir darbe daha!

Düzenleyen: /
Rusya'ya bir darbe daha!
Rusya, Doping, Haber

SPOR Haberleri

Rusya Dopingle Mücadele Ajansı eski çalışanı, aralarında altın madalya kazananların da bulunduğu Rus sporcuların, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nda doping yaptığını öne sürdü.

Aralarında altın madalya kazananların da bulunduğu Rus sporcuların, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nda doping yaptığı iddia edildi.

ABD merkezli televizyon kanalı CBS'in "60 Minutes" (60 Dakika) isimli programına konuşan Rusya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (RUSADA) eski çalışanı Vitaly Stepanov, elinde Moskova Doping Kontrol Laboratuvarı'nın eski başkanı Grigory Rodchenkov'a ait kayıtlar olduğunu öne sürdü.

"GÜVENLİK SERVİSİ KONTROL SÜREÇLERİNE DAHİL OLMAYA ÇALIŞTI"

Rus bir atlet olan eşi Yuliya Rusanova ile ABD'ye sığınan Stepanov, pozitif çıkan test sonuçlarını değiştirebildiğini söylediği Rodchenkov'un kayıtlarda kendisine, "Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'ndaki tüm doping kontrol süreçlerine dahil olmaya çalıştı" dediğini paylaştı.

4 İSİM LİSTEDE

Stepanov ayrıca Rodchenkov'da, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 2014 Kış Olimpiyatları'nda doping yapan Rus sporcuların listesinin olduğunu ve listede altın madalya kazanan 4 ismin de bulunduğunu savundu.

RUS ATLETLER MEN EDİLMİŞTİ

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından Alman televizyonlarında yer alan sistematik doping iddiasını soruşturmak için görevlendirilen bağımsız komisyonun, "Rusya'nın dopingi desteklediği" sonucuna vardığı raporunun açıklanması sonrası Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Rusya Atletizm Federasyonunun (ARAF) üyeliğini askıya almış ve Rus atletleri geçici olarak müsabakalardan men etmişti. WADA da Moskova Doping Kontrol Laboratuvarı'nın akreditasyonunu askıya almıştı. WADA ayrıca RUSADA'nın faaliyetlerini sürdürmesinin uygun olmayacağını da açıklamıştı.

Raporda, Moskova'daki laboratuvarın başındaki Rodchenkov'un, test sonuçlarını değiştirmek için rüşvet aldığı ve Rusya Spor Bakanlığının verdiği emirlerle sonuçları değiştirdiği aktarılmıştı. Raporda yüzlerce doping numunesini de yok etmekle suçlanan Rodchenkov, görevinden istifa etmişti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...