Yarım asırlık kulüp, amatör lige düştü

Düzenleyen:
Yarım asırlık kulüp, amatör lige düştü

SPOR Haberleri

48 yıllık maziye sahip yarım asırlık Diyarbakırspor, son sırada yer aldığı 1. Amatör Ligi'nden 2. Amatör Ligi'ne düşmesi kesinleşti.

Spor Toto Süper Lig'e 2011 yılında veda ettikten sonra 4 sezon üst üste küme düşerek amatör lige kadar düşen Diyarbakırspor'un, 2. Amatör Küme'ye düşmesi kesinleşti. 

45 SEZON PROFESYONEL LİGLERDE OYNADILAR

24 Haziran 1968 tarihinde Diclespor ve Yıldızspor'un birleşmesiyle kurulan 12 sezonu Süper Lig olmak üzere 45 sezon boyunca Türkiye profesyonel liglerinde mücadele etmiş olan Diyarbakırspor'un içine düştüğü durum yürek burkuyor.

2011'DE SÜPER LİG'DEN DÜŞTÜLER

2011 yılında Süper Lig'e veda ettikten sonra 4 sezon üst üste küme düşerek amatör lige kadar gerileyen Diyarbakırspor, şimdilerde 2. Amatör Küme'ye düşmenin acısını yaşıyor. Taraftarların ve halkın talebi üzerine 3 sezon önce yapılan kongrede isim değişikliği yapılarak Diyarbakırspor ismi Diyarbekirspor'a verilmişti. Ancak şu anki başkan Abdülkadir Duran'ın mahkemede açtığı davayı kazanması üzerine Diyarbakırspor ismi Diyarbekirspor'dan geri alındı.

22 MAÇTA 17 YENİLGİ...

Diyarbakırspor, BAL'da mücadele etmediği ve bir sonraki sezonda da Diyarbakır Süper Amatör Lig'e katılmadığı için doğrudan 1. Amatör Ligi'ne dahil olan Diyarbakırspor, 22 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 17 yenilgi aldı.

Bir maça çıkmadığı için 3 puanı silinen yeşil kırmızılı takım, 8 puanla son sırada yer alıyor.

Attığı 18 gole karşılık kalesinde 82 gol gören Diyarbakırspor'un 2. Amatör Ligi'ne düşmesi kesinleşti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...