Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe'de UEFA ile yapılan anlaşma transfer politikasını değiştirdi

Düzenleyen:
Fenerbahçe'de UEFA ile yapılan anlaşma transfer politikasını değiştirdi

SPOR Haberleri

UEFA'nın radarına giren sarı-lacivertliler adımlarını daha dikkatli atmak zorunda kalacak. Sarı-lacivertliler Nani, Diego ve Van Persie gibi yıldızlarını da elden çıkaracak.

M. Emin ULUÇ

UEFA Mali Fair Play Kriterleri'nin başa baş hesap soruşturmasının sona ermesinin ardından UEFA Mali Kontrol Komitesi'yle 4 yıllık yapılandırma anlaşması imzalayan Fenerbahçe, transfer politikasını da baştan aşağı değiştirmek zorunda kalacak. Bonservis bedeli ödeyerek yeni futbolcu alabilmek için sezon bazında net transfer gelirlerinin pozitif olması gerekecek olan sarı-lacivertliler bu nedenle alış-verişlerini sil baştan planlayacak. Önümüzdeki 3 yıl içinde yüksek bonservis bedelli oyuncu almayacak olan Fenerbahçe, yıllık ücreti yüksek oyuncu da almayacak. Bu arada Nani, Diego, Robin van Persie gibi yüksek maliyetli oyunculara da elden çıkarılacak. Transferde bonservisi elinde olan isimlerle, gelecek vaat eden gurbetçilere öncelik verilecek. Satın almadan ziyade kiralama opsiyonu tercih edilecek.

Feda sırası oyuncularda

Dengeyi kurmak için sattığı oyunculardan elde ettiği gelirden fazla transfer harcaması yapamayacak olan Fenerbahçe Yönetimi, kadronun gücünü korumak için elindeki yıldızları göndererek takviyeleri maliyeti düşük isimlerle yapacak. Nani'den 20 milyon avroya yakın gelir hedefleyen yönetim, Van Persie'yi de bu civarda bir rakama satmaya sıcak bakıyor. Diego'dan da en az 5 milyon avro kazanç hedefleniyor. Mali krizi aşmak için planlanan ikinci adımsa sözleşme yenilenecek oyuncuların maaşlarında indirim yapmak. Yeni sözleşmelerde maç başı ödemeler ve ekstra primler de olmayacak. Sadece şampiyonluk primi verilecek. İndirimi kabul eden oyuncular takımda kalacak, sorun çıkaranlar gönderilecek. Ayrıca daha önce gönderilmeleri düşünülen Emenike ve Stoch'un durumu da gözden geçirilecek.    

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...